Almussafes commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

La localitat ha iniciat hui, dilluns 23 de novembre, la seua agenda d’activitats per a conscienciar a la ciutadania sobre aquest problema

Durant tota la setmana se celebraran xarrades, tallers i iniciatives artístiques per a donar visibilitat a aquesta situació

L’Ajuntament d’Almussafes ha organitzat diferents activitats per a commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que serà novament aquest dimecres 25 de novembre. La regidoria d’Igualtat ha programat activitats artístiques i formatives en les quals ha involucrat al Consell de la Infància i l’Adolescència, a l’alumnat del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes i a la comunitat educativa de l’IES, i col·labora activament en la concentració amb lectura de manifest organitzada per l’Associació de Dones Progressistes. “Aquesta setmana toca alçar la veu amb força i ací estarem al costat de la resta de la ciutadania”, destaca la regidora d’Igualtat, Belén Godoy.

El pròxim dimecres 25 de novembre es commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, una convocatòria plantejada per l’Assemblea General de les Nacions Unides en la qual es convida a les institucions i a la població en general a alçar la veu per a conscienciar sobre aquest fenomen i les seues conseqüències. L’Ajuntament d’Almussafes s’uneix un any més a la commemoració desplegant una àmplia agenda d’activitats que ha començat a desenvolupar-se hui, dilluns 23 de novembre, a primera hora del matí, amb la instal·lació d’un gran llaç taronja al balcó de l’edifici consistorial en homenatge a les víctimes de les violències masclistes. D’aquesta manera, l’Ajuntament de la localitat s’adhereix a la campanya ‘Uneix-te d’ací al 2030’, amb la qual ONU Dones busca posar fi a la violència contra les dones i xiquetes del món. Enguany aquesta tasca de difusió de la causa s’està realitzant sota el lema ‘Pinta el món de taronja: Finançar, respondre, previndre, recopilar!’.

“Res ha de detindre’ns en la nostra obstinació per acabar amb els assassinats masclistes i les agressions que, amb massa freqüència, es produeixen en el món. Encara queda molt camí per recórrer per a arribar a convertir-nos en una societat plenament igualitària i aquesta tragèdia és un dels grans obstacles que s’interposen en el progrés que pretenem aconseguir. Aquesta setmana toca alçar la veu amb força i ací estarem al costat de la resta de la ciutadania”, destaca la regidora d’Igualtat, Belén Godoy.

Aquesta setmana també comença a prendrà forma el grafit que l’artista Lezzart plasmarà en una de les parets de les Piscines Municipals i que té la igualtat i la lluita contra la violència de gènere com a temàtiques principals. Per a la seua realització, la jove es basarà en els dissenys elaborats pel Consell de la Infància i l’Adolescència. “Són joves amb una gran creativitat que estan posant el seu art al servei de causes tan necessàries com la lluita contra la violència de gènere. S’estan esforçant molt en tots els projectes en els quals estan col·laborant i per això vull aprofitar per a agrair-los el seu compromís amb la població”, assenyala Godoy, també edil de Joventut, Infància i Adolescència. La setmana passada, l’executiu municipal va inaugurar un altre gran mural amb la mateixa temàtica en el denominat ‘Racó de la Igualtat’ de la Biblioteca Pública, on es localitzen els llibres que versen sobre aquest assumpte. En ell poden llegir-se paraules com a amor, llibertat, respecte, diversitat, sentiment, sororitat, equitat, drets, orgull, feminisme i dignitat.

Xarrades i tallers
Demà, dimarts 24 de novembre, a les 15.45 hores i dirigida a l’alumnat del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes, el professor de filosofia, agent d’Igualtat i columnista Agustí Zaragozà farà una xerrada titulada ‘Noves masculinitats’, que es repetirà el dijous 3 de desembre a les 19 hores en el mateix espai.

La comunitat educativa de l’IES Almussafes també tindrà l’oportunitat de reflexionar aquests dies sobre la violència de gènere amb el programa-taller ‘Adolescents, sexe i internet’, en el qual tant l’alumnat com el professorat i les famílies participaran en diferents conferències adaptades a cadascun d’aquests col·lectius i que estaran coordinades pel personal de l’empresa ‘Espai de Psicologia i Teràpia’. L’objectiu d’aquesta proposta és educar afectiva i sexualment a la joventut i alertar dels perills del consum de pornografia.

L’acte central de la commemoració del 25-N serà, una vegada més, la concentració contra la violència de gènere que se celebrarà el mateix dimecres 25 de novembre a les 12.45 hores a l’esplanada situada enfront de l’edifici de l’Ajuntament. Com ja és tradició, les integrants de l’Associació de Dones Progressistes de la localitat s’encarregaran de llegir un manifest en el qual es reivindicarà la necessitat d’eliminar de la nostra societat tot rastre d’aquesta xacra. L’entitat convida a la ciutadania a assistir a la convocatòria amb alguna peça o complement de color taronja com a símbol del seu suport a la campanya d’ONU Dones ‘Pinta el món de taronja’.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.