Almussafes estudiarà la seua unió al projecte ‘Agermanament solidari amb Ucraïna’

L’alcalde, Toni González, va rebre ahir dilluns al Cònsol Honorari d’Ucraïna a València, Pablo Gil

Almussafes és el segon municipi de la província de València que es planteja sumar-se al projecte ‘Agermanament solidari amb Ucraïna’, un pas més en la seua col·laboració i solidaritat amb el poble ucraïnés des de l’inici del conflicte armat, acollint en la localitat a una comunitat que suma ja 78 persones i que es troba plenament integrada en la vida social i cultural. Així li ho va transmetre l’alcalde d’Almussafes, Toni González, al Cònsol Honorari d’Ucraïna en la Comunitat Valenciana, Pablo Gil, en la visita celebrada a l’ajuntament durant el matí d’ahir dilluns, 30 de maig.

La solidaritat de la població d’Almussafes amb el poble ucraïnés és un fet provat des que fa més de tres mesos va esclatar el conflicte armat i des d’ahir dilluns, revalidat, amb l’inici d’un procés d’estudi per a explorar la possibilitat d’unir-se al programa “Agermanament Solidari amb Ucraïna”, una iniciativa promoguda pel consolat d’Ucraïna en València.

Durant la seua visita, Pablo Gil va expressar el seu agraïment a l’Ajuntament d’Almussafes per la seua voluntat de brindar col·laboració i ajuda a les ciutats durament castigades per la guerra i a treballar amb la comunitat ucraïnesa resident a Almussafes per a analitzar la possibilitat d’arribar a una agermanament amb una localitat d’allí. 

“Des del primer moment hem estat molt actius per a tindre aqueixa col·laboració amb la comunitat ucraïnesa d’Almussafes on ja sumem a 78 persones plenament integrades. Estudiàrem quines eren les seues necessitats i gràcies a que la relació amb les famílies és exemplar els oferim tots els serveis, una vegada es van cobrir la part sanitària i educativa. Ara volem fer un pas més i treballarem per a ajudar a la recuperació i reconstrucció d’Ucraïna”, afirmava Toni González, primer edil d’Almussafes.

Hui dia, el Cònsol d’Ucraïna està en procés de cerca de ciutats ucraïneses de la zona oest on es respire una major normalitat, ja que són aquestes les més saturades, en alguns casos han duplicat la seua població, a conseqüència dels desplaçaments interns del país provocats per la guerra. Aqueixa és la causa principal per la qual sol·licita aquest agermanament entre diferents ciutats on el nexe d’unió i la relació de col·laboració siga entre els ajuntaments.

“La qüestió és acostar ciutats perquè ara hi ha més connexió que mai entre Espanya, més concretament entre la Comunitat Valenciana i Ucraïna. En el cas de la província de València, ja comptaven amb una gran comunitat ucraïnesa prèvia a la invasió russa i els llaços familiars i personals han fet que les persones refugiades d’allí triaren a la Comunitat Valenciana com un dels seus primers destins. Cal traure els millor del pitjor d’aquesta situació i per això volem que la germanor i la solidaritat continúen en les administracions públiques”, concloïa Gil.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià      

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.