Altres 150 rastrejadors militars ja estan operatius per a traçar els contagis en la Comunitat Valenciana

Procedents de l’Exèrcit de Terra

Defensa doblega el nombre de rastrejadors fins a arribar als 300 efectius i situa a l’autonomia valenciana com la segona comunitat amb més mitjans de suport per a detindre la pandèmia del coronavirus

Els últims 150 efectius, procedents de l’Exèrcit de Terra, se sumen als 150 que ja estaven operatius per a buscar focus de contagis i col·laborar amb les autoritats autonòmiques

El Ministeri de Defensa ha doblegat el nombre de rastrejadors destinats a la Comunitat Valenciana i 150 efectius, procedents de l’Exèrcit de Terra, s’han sumat en els últims dies als 150 que ja estaven operatius. L’objectiu d’aquestes 300 persones serà buscar focus de contagis a Alacant, Castelló i València, en col·laboració amb les autoritats autonòmiques, per a evitar la propagació del virus i contindre els contagis.

Les Forces Armades ja han posat a la disposició de les comunitats autònomes més de 2.000 rastrejadors militars des que el passat 30 de setembre començara l’operació ‘Missió Baluard’. S’ha arribat a aquesta xifra després de l’activació a Andalusia, Comunitat Valenciana i Castella i Lleó de diverses seccions epidemiològiques que estaven ja en fase d’integració amb els sistemes informàtics de les diferents comunitats autònomes.

Després d’aquestes noves incorporacions, l’autonomia valenciana se situa com la segona amb més rastrejadors militars, només per darrere de Castella i Lleó. A la Comunitat Valenciana li segueix Andalusia amb 210, Galícia amb 190, Madrid amb 150, Castella-la Manxa amb 141, Murcia amb 110, Balears amb 107, Astúries amb 90, Aragó amb 88, Cantàbria amb 64, Extremadura amb 60, Navarresa amb 43, Ceuta amb 40, Melilla amb 37, Canàries amb 31 i la Rioja amb 30.

La declaració de l’Estat d’Alarma el mes de març passat va provocar un desplegament sense precedents de les Forces Armades per a evitar la propagació del virus i realitzar labors de neteja i desinfecció. Durant l’estiu, Defensa ha autoritzat treballs de suport o col·laboracions puntuals a totes les administracions que han realitzat la petició. No obstant això, el Ministeri de Defensa ha posat en marxa una nova operació, batejada com a ‘Missió Baluard’, per a fer costat a les comunitats autònomes que ho sol·liciten després de constatar l’evolució de la pandèmia i l’augment de casos.

En aquest sentit, el Ministeri ha anunciat que les autonomies podran demanar aquesta ajuda des del moment en què tinguen sospita de brots no identificats. A partir d’ací, s’activen tots els mecanismes perquè es desplacen als territoris que ho sol·liciten les Unitats de Vigilància Epidemiològica (VE) amb els corresponents coordinadors i persones d’enllaços.

Els rastrejadors militars que ajuden a traçar els contagis de coronavirus a Alacant, Castelló i València treballen des de diferents bases del territori valencià i estan connectats a la base de dades de la Conselleria de Sanitat. D’aquesta manera, s’han habilitat les instal·lacions del Comandament d’Operacions Especials d’Alacant, les bases de Marines i Bétera, així com l’aquarterament de Sant Joan de la Ribera a la ciutat de València, perquè els rastrejadors militars puguen fer el seu treball i traslladar tota la informació a les autoritats autonòmiques.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.