Cada alumne de Beneixida apadrina un arbre i el cuida durant anys

La localitat de la Vall del Xúquer desenvolupa un programa que busca fomentar el respecte per la naturalesa, el sentit de comunitat i el compromís mitjançant la reproducció de roures valencians.

18 d’abril de 2018.- L’aulari Ausiàs March del Col•legi Rural Agrupat (CRA) la Vall Farta, en col•laboració amb l’Ajuntament de Beneixida i l’AMPA, ha impulsat un programa basat en l’educació mediambiental per a xiquets i xiquetes que van des dels quatre fins als dotze anys. A través de la plantació d’arbres en el centre educatiu, es busca fomentar el respecte per la naturalesa, el sentit de comunitat i el compromís. Més enllà de la pròpia tasca de reproducció del roure valencià (Quercus faginea), s’intenta crear una relació afectiva amb els arbres mitjançant tasques de manteniment i observació. Els alumnes són els encarregats de cultivar les llavors en el primer cicle de Primària i a mesura que van avançant en la seua etapa formativa, gràcies al vincle creat, duen a terme la seua atenció i conservació.

“Des de l’àmbit educatiu és molt important articular mesures que facen reflexionar i consciencien als més xicotets sobre la importància que té el medi ambient. Esta activitat pretén que acompanyen el creixement dels arbres fins que hagen de ser trasplantats als jardins del poliesportiu. Ja hi ha un grup que ha complit eixa fase i estem molt orgullosos de comprovar els bons resultats”, explica Eva Roig, alcaldessa de Beneixida.

Paral•lelament a esta experiència, l’aulari Ausiàs March del CRA la Vall Farta i el consistori han anat traslladant el projecte a la resta de centres de la Ribera amb la seua exposició en les Trobades de les Escoles en Valencià, aconseguint que hagen germinat més de 2.000 roures valencians. Una iniciativa en què tota persona interessada en participar està obligada a firmar un contracte de compromís per a mantindre l’arbre i així, poder contribuir a la conservació d’esta espècie. “Les xifres són la constatació simbòlica, però real, de que hem aconseguit donar un gran pas per la naturalesa amb molt pocs recursos. Esperem que, amb el temps, eixes xicotetes arrels siguen una bona ombra, que ens permeta creure en una societat millor”, sentència Roig.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.