Alzira acull la nova itinerància de la mostra ‘Art, Dolor i Compromís’ de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia

Alzira acull la nova itinerància de la mostra ‘Art, Dolor i Compromís’ de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia.

L’exposició s’ha inaugurat al MUMA dins de les activitats amb motiu del Dia dels Museus.

La mostra posa en valor el paper de les dones artistes de la col·lecció, moltes d’elles invisibilitzades i que van aconseguir subvertir els paràmetres del poder que les subjugava. 

L’exposició arriba a Alzira a través del programa Universitat Societat del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la UV, la Fundació General de la UV, l’Ajuntament d’Alzira, la Diputació de València i Caixa Popular.

Després d’una itinerància que ha recorregut diverses poblacions de la província de València amb gran acollida, la mostra presenta al públic la labor d’aquestes dones artistes que van poder fer front al context sociopolític que complicava la seua autonomia com a creadores i que, tot i això, van aconseguir subvertir la situació.

L’exposició explica també com, en èpoques més recents, moltes dones han gaudit de major prestigi que el que van tindre en el seu moment. No obstant això, fa d’altaveu d’aquelles artistes que continuen reivindicant el seu lloc en un sistema artístic androcèntric.

La mostra ‘Art, Dolor i Compromís’  estarà disponible en la sala d’exposicions temporals del MUMA fins al 30 de juny.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.