Alzira acull la presentació dels treballs de l’Agenda Urbana Valenciana

La Casa de la Cultura d’Alzira acull la jornada participativa de presentació dels treballs de l’Agenda Urbana Valenciana sobre qualitat urbana i salut. A l’acte han acudit diferents representants polítics com els alcaldes d’Alzira, Carcaixent o Sant Joanet. A més, van comptar amb la presència de la Secretària Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Immaculada Orozco, Rosa Pardo Marín, Directora General de Política Territorial i Paisatge, i Nuria Matarredona, Directora general d’Innovació Ecològica en la Construcció.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, indica que esta agenda urbana valenciana 2030 serveix per que les ciutats desenvolupen projectes i actuacions per marcar les línies de futur en matèria de sostenibilitat, medi ambient, patrimoni i turisme. 

La Directora general de política territorial, Rosa Pardo, indica que l’agenda urbana valenciana pretén ajudar a aquelles localitats que per les seues capacitats, no poden desenvolupar una agenda pròpia.

Per la seua banda, Nuria Matarredona, directora general d’innovació ecològica en la construcció, assenyala una nova arquitectura sostenible, ecològica i econòmica.

Per la seua banda, Immaculada Orozco, Secretària Autonòmica Territorial, indica que la pandèmia ha evidenciat la necessitat de treballar la qualitat urbana de les ciutats.

En definitiva, les agendes urbanes serveixen per a que cada govern es plantege quins són els reptes que hauran d’afrontar en el temps, com la transició ecològica, la sostenibilitat, la igualtat social, igualtat de gènere, la salut i la prosperitat econòmica.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.