Alzira demana una reunió amb el Secretari  autonòmic d’Agricultura per a donar solució a la  problemàtica dels porcs senglars.

Alzira sol·licita una trobada amb el Secretari autonòmic d’Agricultura per a abordar la qüestió dels porcs senglars.

Reunions per a trobar solucions respecte a la gestió dels porcs senglars en el terme rural d’Alzira.

L’Ajuntament d’Alzira, a través de la Regidoria d’Agricultura i Servis per a la  Ciutat sol·licitarà una reunió amb el Secretari autonòmic d’agricultura amb  l’objectiu de resoldre les discrepàncies respecte a la solució pactada amb una  empresa del municipi, per a gestionar les peces dels senglars abatuts en el  terme rural. 

Cal recordar que el mes de gener passat, a instàncies de la Regidoria  d’Agricultura es van iniciar les reunions entre Ajuntament, representants de  AVA, de l’associació de caçadors i de l’empresa local Pollos Gil, amb el qual  pretenien portar les peces que els caçadors no anaren a consumir a esta  empresa que, de manera gratuïta, els convertiria en pinsos.

D’esta manera es  pretenia solucionar el problema que tenen els caçadors per a posar fi a la  plaga dels senglars, ja que no tenen una solució per a desfer-se dels cadàvers  d’estos animals. A través d’esta proposta de col·laboració es facilitava de  manera gratuïta la gestió dels cadàvers dels animals i permetria que  s’augmentarà la caça d’estos animals que destrossen collites en el terme rural  i causen accidents. 

En una telefonada posterior, el cap de Servei de Seguretat i Control de la  Producció Agrària, Alfredo Gala els va informar que la proposta no podia dur se a terme segons la legalitat vigent. Segons explica el regidor d’Agricultura Enrique Montalvá: “li vaig preguntar si estava al corrent de les actuacions d’esta proposta de col·laboració, al que ell va contestar sense deixar que el regidor s’explicara i amenaçant que multarien de seguida a l’empresa si es dipositava cadàvers de porc senglar, i que no es podia legalitzar esta proposta.

Davant esta resposta li vaig preguntar quina solució alternativa es podria realitzar, i el tècnic va respondre que els caçadors portaren, a la fàbrica receptora a Picassent, les peces que abateren pels seus propis mitjans i no donant més explicacions sobre este tema”.

El regidor d’Agricultura i Serveis per a la Ciutat, Enrique Montalvá reitera “la  petició d’informació necessària per a poder disposar d’un espai pròxim per a  depositar les peces caçades, deixar-se de paraules buides i actuar  efectivament per acabar, d’una vegada per sempre, el problema de la  superpoblació de senglars.” 

Per això el regidor Enrique Montalvá sol·licitarà una reunió amb el Secretari  Autonòmic per a resoldre el tema d’una manera positiva per a totes les parts.

Gab

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.