Alzira festeja el Dia del Teatre

Alzira festeja el Dia del Teatre amb una vetlada cultural d’accés lliure que inclou la presentació del llibre Gran Teatre d’Alzira, 100 anys amb tu

També es donarà a conéixer el Vocabulari de les Arts Escèniques, editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

La proposta, que tindrà lloc el 24 de març a les 19 hores, es completa amb l’actuació de la monologuista Marian Díaz

Alzira obri la programació cultural del segon trimestre amb una triple cita que té com a protagonista el teatre. En els dies previs a la celebració del Dia Mundial del Teatre, la Regidoria de Cultura convida la població a participar en una vetlada cultural d’entrada lliure i que tindrà lloc el dijous 24 de març a partir de les 19 hores al Gran Teatre.

La proposta continua amb la commemoració del centenari del Gran Teatre, i és un dels actes esperats en esta celebració: la presentació del llibre Gran Teatre d’Alzira, 100 anys amb tu: 1921-2021. L’estudiosa alzirenya Inés Orts Cebolla és l’autora del treball, que repassa la trajectòria del Gran Teatre.

Orts exposarà davant dels assistents el seu estudi i comentarà els principals episodis en la trajectòria de l’emblemàtic espai escènic. 

També s’aprofitarà l’acte per a presentar el Vocabulari de les Arts Escèniques, un volum editat el 2021 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) que es va presentar enmig de la pandèmia de forma discreta i que ara es dona a conéixer a Alzira per tal de contribuir a la programació de la Capital Cultural Valenciana el 2022 i, també, a la commemoració del centenari del Gran Teatre.

Així mateix, és una de les activitats previstes al conveni renovat fa pocs dies entre l’AVL i l’Ajuntament. La vetlada es completarà amb l’actuació de la monologuista Marian Díaz, que en clau d’humor donarà el seu punt de vista sobre l’acte. 

A més a més, els tècnics de Cultura presentaran la nova pàgina web del Gran Teatre, que unifica la programació cultural i permet accedir directament a la compra de les entrades, entre altres utilitats.

A més a més, cal recordar que este mes de març s’estan duent a terme les visites guiades al Gran Teatre per a públic escolar. 

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia