Alzira obri el període de cremes extraordinari de l’1 i el 16 d’octubre per a restes de poda de varietats tardanes de cítrics 

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura  i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira informa que segons es possibilita al nou Pla Local de Cremes (PLC), a partir del pròxim dissabte 1 d’octubre i fins al 16 del mateix mes, s’habilita un període extraordinari de cremes. Es tracta d’un termini extraordinari específic per atendre l’eliminació de les restes de poda de les varietats tardanes de cítrics que no es van poder gestionar a l’estiu degut a les restriccions a l’ús del foc agrícola dins l’àmbit d’afecció del PLC.

Les condicions de la crema per aquest període són:

1.- Cal autorització de crema agrícola

2.- La crema es podrà realitzar de dilluns a divendres (excepte festius i dies amb risc d’incendis forestals alt o extrem) des de l’eixida del sol fins a les 11 del matí.

3.- Sempre amb cremador i, segons la ubicació, amb mataespurnes.

4.- Sols per a restes de poda de varietats tardanes de cítrics, en el cas de crema de restes vegetals provinents d’una operació de canvi de cultiu caldrà un permís excepcional de crema.

El permís de crema tindrà una validesa per 15 dies i s’haurà de sol·licitar presencialment a les oficines de la Clau de l’Ajuntament d’Alzira, amb una antelació mínima de 72 hores abans de la crema o telemàticament amb firma digital a través de la seu electrònica emplenant el tràmit específic.

Una vegada finalitzat aquest període extraordinari de cremes específic, a partir del 17 d’octubre i fins al 31 de maig de 2023 s’activarà automàticament el període ordinari de cremes agrícoles, en el que sols caldrà sol·licitar una única Declaració responsable de Crema per a tot el període.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.