Alzira realitza la 34ª edició dels seus Premis Literaris

La novel·la històrica ha sigut la protagonista indiscutible de la XXXIV edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. L’escriptor Tomàs Llopis ha guanyat el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb Cremareu aquesta carta, una novel·la que ens acosta a la revolta de les Germanies a través de la mirada d’una dona.

D’altra banda, Rosa Sanchis i Caudet ha obtingut el premi en la modalitat de narrativa juvenil amb Cinturó de sang, una novel·la que ens acosta la història de les monges del convent de la Trinitat de València i, en especial, la d’Isabel de Villena introduint una trama absorbent de misteri.

Els premis de narrativa els completen Belén Balaguer en la categoria de novel·la infantil, amb l’obra Què amaguen els camps?,

Pilar Martín San Félix i Verònica Aranda, que amb Nora i el soroll misteriós han obtingut el premi d’àlbum il·lustrat.

El premi d’assaig ha sigut per a Aitana Guia amb La rebel·lió dels vianants; Francesc Pastor ha estat premiat en la categoria de poesia amb A colps i l’actor Josep Julien ha sigut reconegut amb el guardó de teatre per Carn humana.

El Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha sigut per a José Ramón Alonso per l’obra Son nuestros amos y nosotros sus esclavos. José Ramón Bertomeu i Carmel Ferragud han quedat finalistes amb l’obra Entre venenos. Ciencia forense, investigación criminal y castigos ejemplares, desde la Edad Media hasta el presente..

Els guardonats i les guardonades de les diverses modalitats van recollir la nit del divendres 11 de novembre el trofeu dissenyat per Manuel Boix, en una gala en la qual es van reunir més de 600 persones. L’actriu i ballarina Pepa Cases i el conjunt de vent de metall Spanish Brass van posar música i color a una festa que ha representat el cim de les activitats de la Capitalitat Cultural Valenciana que ha ostentat Alzira aquest 2022.

Comenta la notícia