Alzira treballa en la prevenció d’incendis forestals amb les urbanitzacions i els agents implicats 

L’Ajuntament d’Alzira està treballant en diversos vessants de la prevenció d’incendis forestals de cara a la primavera i l’estiu.

Ahir, dijous, es va convocar als titulars de les urbanitzacions, nuclis habitats i habitatges unifamiliars aïllats amb contacte amb sòl forestal per a explicar les mesures d’autoprotecció enfront dels incendis forestals que han d’executar segons la legislació vigent. 

Una vegada aprovada la cartografia que identificava i delimitava qualsevol urbanització, nucli de població, edificació o instal·lació susceptible de patir risc d’incendis forestals, els titulars dels habitatges identificats a la cartografia es convertien en subjectes obligats i, conseqüentment, havien de complir amb les seues obligacions.

El motiu principal d’esta reunió, en la qual estigueren l’alcalde, Alfons Domínguez i el regidor d’Urbanisme, Andrés Gomis, era donar a conéixer als subjectes obligats, la situació actual amb relació a este tema i exposar en quins termes i condicions s’emetrà l’orde d’execució col·lectiva.

En la reunió convocada per l’alcalde amb representants del parc d’Alzira del Consorci de Bombers, Policia Local, Policia Nacional, Voluntariat d’Alzira Contra Incendis Forestals (VACIF) i l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil d’Alzira.

A la que també han assistit la regidora de Seguretat, Gemma Alós, el regidor de Serveis per a la Ciutat, Enrique Montalvá, i l’alcalde de la Barraca d’Aigües Vives, Gilles Denans s’ha treballat la coordinació de tots els efectius i la implementació del Pla d’Actuació Municipal enfront del risc d’incendis forestals d’Alzira, que estableix els protocols d’actuació en funció dels nivells d’emergència i preemergència.

Alfons Domínguez, ha destacat que, “hem de treballar en comú i de manera coordinada este tema tan important per a la protecció de vides i del nostre patrimoni. Amb les urbanitzacions hem posat de relleu que tinguen consciència del risc en el qual es troben i la seua responsabilitat enfront de la seua autoprotecció. 

I amb els cossos de seguretat i departaments implicats, s’ha treballat la problemàtica de la posada en marxa dels operatius front a emergències, especialment contra incendis forestals, per tal de millorar la seua coordinació i efectivitat”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.