Alzira utilitza una biotrituradora per a la resta de poda

Alzira utilitza una biotrituradora per a la resta de poda per a convertir-la en adob natural per als parcs i jardins de la ciutat

Actúa, l’empresa encarregada del manteniment dels parcs i jardins en la nostra ciutat, està procedint a la poda de l’arbratge en el parc de l’Alquenència. Es tracta del pulmó verd de la nostra ciutat i per tant el lloc que concentra el major número d’espècies arbòries.

La sostenibilitat, amb la mirada posada en el medi ambient està present en la tasca de poda, amb la utilització d’una biotrituradora, cosa que possibilita la reducció del volum de les branques, troncs, fulles, etc. 

Dels restos triturats s’obté un adob natural d’alta qualitat. Torna els nutrients i oligoelements ja utilitzats al terreny i afavorix l’activitat del sòl a través de la lenta desintegració de microorganisme que conformen nous humus. Açò ajuda a incrementar la fertilitat i contribuix a l’equilibri del cicle hidrològic, disminuint l’evapotranspiració, incrementant la capacitat d’emmagatzematge d’aigua al sòl. 

«Des de la Regidoria de Serveis Urbans seguim treballant junta a l’empresa Actúa amb una minuciosa planificació de manteniment dels arbres ubicats en els espais públics del municipi que requerixen una poda estacional», ha assenyalat el regidor encarregat de l’àrea, Fernando Pascual. 

Tal i com apunten des de l’empresa Actúa la poda tracta de reduir i controlar la mida i creixement de l’arbre i al mateix temps garantir la seguretat en els espais públics en els que es troben.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia