Antella i Sumacàrcer traçaran un pla de limitació de visites a les seues àrees naturals a l’estiu

L’alcalde de Sumacàrcer, David Pons; i l’alcalde en funcions d’Antella, Josep Antoni Juan, han començat idear un pla comú de mesures restrictives a l’accés de persones a les seues dues àrees naturals: l’Assut d’Antella i la platja fluvial de l’Esgoletja a Sumacàrcer. Totes dues zones, molt freqüentades durant els períodes estivals, ja van ser tancades l’estiu passat com a mesura de seguretat per a frenar l’avanç dels contagis de COVID-19. La intenció d’enguany és similar, en un context de màxima cautela davant l’arribada de la vacunació massiva i davant les restriccions de mobilitat que es puguen aprovar des de les administracions autonòmiques per a la campanya d’estiu. Els consistoris estudien limitar les visites i només permetre l’accés a un nombre tancat de turistes cada dia.

No obstant això, no es descarta cap opció i qualsevol decisió comptarà amb el beneplàcit de les autoritats sanitàries superiors.

En la reunió es va traslladar la predisposició de tots dos alcaldes per a arribar a un acord i protegir els seus espais naturals. Com comenta l’alcalde de Sumacàrcer, David Pons: “És un primer pas. Ens hem emplaçat per a continuar reunint-nos les pròximes setmanes i traçar una estratègia conjunta. Això sí, amb tota la cautela del món. Encara no sabem ni la situació que tindrem a l’estiu ni les mesures restrictives que tindrem llavors”.

Aquesta trobada entre tots dos consistoris és només el començament d’una estratègia conjunta, vital per a la integritat de dues dels punts més turístics de la Ribera, i garantir la salut dels veïns de la zona sense dificultar els seus treballs en les parcel·les agrícola limítrofes, ja que, com l’any passat -en tallar tots els accessos- es preveu que per a accedir s’haja de documentar la intenció de treballar en algun terreny pròxim.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.