Aprovat per unanimitat el Reglament de funcionament del Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot ha fet un pas més en labor de protecció de la infància i l’adolescència i en el respecte dels seus drets. El Ple del Consistori ha aprovat, per unanimitat de tots els grups que el componen, PSPV-PSOE, PP, Ciutadans, Compromís, Totes Podem i Vox, el Reglament de funcionament del Consell Municipal d’Infància i Adolescència de Burjassot (CIA-Burjassot).

Amb la posada en funcionament del Consell, Burjassot es compromet amb el respecte dels drets de la infància i adolescència, integrant l’opinió, necessitats, prioritats i drets en la política municipal. El Consell Municipal d’Infància i Adolescència es constitueix com un òrgan permanent de caràcter participatiu, propositiu i consultiu, amb capacitat d’assessorament i informe sobre les polítiques municipals que afecten de manera directa o indirecta a la infància i adolescència.

Entre les seues funcions, es troba la realització de seguiment de programes de l’Ajuntament en matèria d’infància i adolescència; el detectar necessitats, problemàtiques o possibles millores, consultar la viabilitat d’aquestes, debatre-les i proposar i informar, una vegada s’hagen aprovat pel propi Consell, als departaments municipals competents; incorporar en els treballs i iniciatives desenvolupats per l’administració la transversalitat de la infància i adolescència o promoure la participació en la comunitat educativa, associativa i sectors relacionats, juntament amb la promoció d’activitats que afavorisquen l’acostament entre els centres educatius, culturals i socials i, d’aquests, amb la resta del municipi, entre altres.

El document aprovat pel Ple pot consultar-se en el Portal de Transparència de l’Ajuntament de Burjassot, allotjat en el seu web, www.burjassot.org.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.