Augmenta un 3,9% les terres agràries abandonades a la Comunitat

Terres agràries abandonades a la Comunitat

Un estudi de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) elaborat a partir de l’enquesta Esyrce del Ministeri d’Agricultura. Constata que en 2022 la superfície agrícola de la Comunitat Valenciana deixada de cultivar va augmentar en 6.437 hectàrees. La qual cosa suposa un increment interanual del 3,9%. 

D’aquesta manera polvoritza el seu rècord històric amb un total de 171.386 hectàrees de terres agràries abandonades.

AVA-ASAJA conclou que una de cada tres hectàrees que es van abandonar en 2022 es van situar en la Comunitat Valenciana. La qual consolida de manera més destacada la seua posició de ‘fanalet roig’ a nivell nacional i molt possiblement d’Europa en superfície agrària sense cultivar.

A la vista d’aquestes noves dades que corroboren la crisi de rendibilitat dels productors valencians. AVA-ASAJA reitera la urgència d’adoptar un full de ruta consensuat entre tots els partits polítics i el sector.

Tots els principals cultius valencians van experimentar una important reculada de la seua superfície. Els cítrics van perdre 6.151 hectàrees, la qual cosa implica un 4,1% menys en comparació amb 2021, en passar de 149.648 a 143.497 hectàrees en regadiu.

La vinya es va reduir un 2,9%, amb 1.953 hectàrees ermes més, en similars termes que l’olivar, que va baixar un 2% amb 1.968 hectàrees. Altres produccions amb tendència negativa van ser les hortalisses i flors (-9,6%), el caqui (-2,1%) o les fruites d’os (-0,8%).

Destaca l’increment dels horts familiars, dedicats principalment a l’autoconsum, que després d’augmentar un 16,4

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.