AVA-ASAJA arriba fins a Madrid per a manifestar-se en contra de la Política Agrària Comú

L’actual reforma de la Política Agraria Comú, també coneguda com a PAC, ha provocat que AVA-ASAJA, l’associació d’Agricultors Valencians, es concentre en plena capital d’Espanya. Madrid ha sigut el lloc elegit per a protestar en contra d’esta normativa europea, que té por objectiu ajudar als agricultors i garantir la seguretat alimentària.

Els arrossers han copat la majoria dels assistents valencians perquè l’arròs serà un dels cultius més afectats per la nova reforma de la PAC. D’una banda, es preveu una retallada al voltant del 10% dels ajuts directes al cultiu de l’arròs. D’altra banda, el Ministeri planteja ecoregímenes de difícil aplicació al parc natural de l’Albufera que posen en perill unes subvencions necessàries per garantir una rendibilitat suficient. Segons AVA-ASAJA, el que necessita Europa es:

Els agricultors s’han manifestat a les portes de l’Oficina de la Comissió Europea a Espanya, després que la Comissió decidís deixar fora els agricultors i ramaders a les jornades titulades “la Nova Política Agrícola Comuna europea: reptes i oportunitats per impulsar l’agricultura sostenible a Espanya”, en què ha participat el comissari europeu d’Agricultura.

Comenta la notícia