AVA-ASAJA reuneix agricultors i experts en una jornada de prevenció davant l’arribada de plagues per la calor

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) ha celebrat hui una jornada sobre el control de plagues i malalties en el cultiu dels cítrics.

Esta iniciativa s’emmarca en el calendari permanent de formació i transferència tecnològica de l’organització agrària i ha tingut lloc en la finca experimental Sinyent. 

L’esdeveniment ha comptat amb la participació d’un centenar d’agricultors i amb les ponències de reputats investigadors i empreses del sector agrícola, amb l’objectiu d’analitzar les últimes novetats en aquesta matèria.

AVA-ASAJA ha reunit, per tant, diversos experts de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), que han exposat el control integrat d’insectes fitòfags i d’àcars, així com la descripció i les bases per al control de malalties causades per fongs i oomicets. Francisco Beitia, investigador d’IVIA, ha assenyalat la importància de detectar les plagues a temps per saber com i quan actuar.

Les firmes de sanitat vegetal Bayer, Certis-Belchim i UPL han detallat també les seues respectives estratègies de control integrat. El president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, assegurava que existeix una preocupació en el sector, ja que les plagues provoques, per una banda, grans despeses i, per altra, desperdicis de fins al 40% en cultius com el caqui. 

A les jornades han col·laborat a més la Mutualitat Arrossera d’Assegurances Agràries Agromas, l’Associació d’Operadors de Varietats Vegetals ASOVAV i CaixaBank. Per la vesprada, l’activitat continua amb una sectorial de cítrics i demà tindrà lloc una nova jornada de cobertes vegetals en col·laboració amb el Ministeri d’Agricultura. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.