AVA-ASAJA valora que el PE atenga la seua petició de reactivar la clàusula de salvaguarda de l’arròs

L’organització exigeix que la mesura aranzelària a Cambodja i Myanmar també incloga a l’arròs japónica o redó, que és el majoritari de la C. Valenciana

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) valora de manera positiva que la Comissió de Comerç Internacional del Parlament Europeu (PE) haja atés la seua petició de votar a favor de reactivar la clàusula de salvaguarda de l’arròs enfront de les importacions de Cambodja i Myanmar. Per a l’organització presidida per Cristóbal Aguado es tracta de “un assoliment molt important fruit del treball dut a terme per AVA-ASAJA davant les administracions autonòmica, nacional i europea, tant de manera directa com a través de ASAJA Nacional i del grup de l’arròs del COPA-COGECA on el nostre tresorer Miguel Minguet ostenta la vicepresidència i s’ha batut el coure. Agraïm la sensibilitat dels eurodiputats que han escoltat les legítimes reivindicacions del sector arrosser i esperem que aqueix suport es confirme en les següents votacions en el Ple de l’Eurocambra i la Comissió Europea a fi que el mecanisme es puga aplicar en 2023”.

Miguel Minguet indica que “és molt positiu que la classe política estiga al costat dels seus agricultors i defense de manera inequívoca la sobirania alimentària, la democràcia i el respecte dels drets humans. Aquests valors que han de formar part de la Unió Europea estaven en qüestió amb les concessions comunitàries a dues dictadures militars com Cambodja i Myanmar que últimament han perpetrat atacs a minories ètniques i a oposicions polítiques. Aquest és el camí que ha de prendre Europa si no vol caure en més contradiccions i deixar abandonat al sector agrari, com està fent amb altres tractats amb països tercers”.

Incloure l’arròs redó

AVA-ASAJA exigeix que les mesures aranzelàries a les importacions d’arròs de Cambodja i Myanmar també incloguen a l’arròs japónica o redó, el tipus de cereal que es cultiva de manera majoritària i tradicional en la Comunitat Valenciana i que, de moment, sempre s’ha mantingut fora de la clàusula de salvaguarda. El responsable de la sectorial de l’arròs de AVA-ASAJA, José Pascual Fortea, subratlla que “l’encertada iniciativa del PE ha de completar-se amb l’arròs redó perquè la seua discriminació és totalment arbitrària. Continuarem treballant a fons per a posar en marxa totes les mesures que garantisquen una rendibilitat digna al cultiu de l’arròs, la contribució del qual és fonamental per a la preservació dels parcs naturals de L’Albufera i la Marjal de Pego-Oliva”.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia