Avanç en tractaments oncològics a l’Hospital de la Ribera 

L’Hospital de la Ribera redueix prop d’un 50% la duració del tractament radioteràpic del càncer de mama i pròstata

Ha estat possible gràcies al nou Accelerador Lineal que l’hospital alzireny va incorporar en 2020 i del qual ja s’han beneficiat 869 pacients

El nou equip ha permés, igualment, realitzar tractaments i tècniques especialitzades i precises, com la radioteràpia esterotàxica cranial per a metàstasis cerebrals múltiples

En l’aposta de la Conselleria de Sanitat per millorar la dotació tecnològica de la comarca, l’Hospital d’Alzira comptarà amb un tercer accelerador lineal i renovarà un altre en 2023

El Servei de Radioteràpia Oncològica de l’Hospital Universitari de la Ribera ha reduït pràcticament a la meitat, el tractament radioteràpic del càncer de mama i pròstata. 

Així, en 2021, s’ha completat el tractament dels tumors de mama en un termini inferior a 21 dies (quan abans es realitzava en 37 dies), mentre que els de pròstata han passat a realitzar-se en 20 dies (enfront dels 38 dies que es tardava amb anterioritat). 

Segons ha destacat el cap del Servei de Radioteràpia de l’Hospital de la Ribera, Dr. Miguel Soler, “esta reducció, que ens està permetent agilitar l’abordatge d’esta mena de tumors, està sent possible gràcies a l’últim Accelerador Lineal que l’Hospital d’Alzira va posar en marxa al juny de 2020 i del qual ja s’han beneficiat 869 pacients”.

Així, “este equip compta amb un sistema d’irradiació mil·limètrica, que possibilita aplicar en cada sessió una dosi de radiació major sobre el tumor, sense afectar els teixits circumdants sans i acurtant, per tant, el nombre de sessions que són necessàries per a tractar el tumor”, ha afirmat el Dr. Soler, qui ha assenyalat que “d’esta manera, es redueix l’estrés que este tipus de tractaments genera en el pacient”. 

Junt amb això, en poder controlar els feixos de radiació, “este nou Accelerador Lineal permet minimitzar els efectes secundaris (fatiga, pneumònia, diarrea o irritació de la pell), molt freqüents en els pacients després d’esta mena de sessions”, ha destacat el cap del Servei de Radioteràpia. 

A més a més, des de la seua posada en funcionament, el nou Accelerador Lineal de l’Hospital de la Ribera ha permés dur a terme prop de 11.200 sessions de Radioteràpia, sent els de mama, pròstata i pulmó, per este ordre, els tumors més tractats. 

Igualment, gràcies a este accelerador lineal, l’Hospital d’Alzira ha pogut dur a terme tractaments altament especialitzats i tècniques de gran precisió en més de 75 pacients, com són la radioteràpia estereotàxica cranial per a irradiar metàstasis cerebrals múltiples i l’extracraneal.

Aposta per l’alta tecnologia hospitalària

L’Accelerador Lineal incorporat en 2020, un TrueBeam, que és com es coneix a l’última generació d’acceleradors lineals que existeixen en el mercat, compta amb els sistemes més avançats de radioteràpia guiada per la imatge, la qual cosa permet destruir les cèl·lules canceroses, reduint, al mateix temps, la toxicitat en els òrgans sans adjacents

Segons el Dr. Soler, “la incorporació d’este equip ens ha ajudat a millorar el resultat clínic dels tractaments. En l’abordatge dels càncers de mama o pulmó, per exemple, compta amb un sistema de control respiratori per a tractar els tumors amb màxima exactitud, fins i tot quan el pit puga veure modificada la seua posició pel moviment respiratori, la qual cosa evita que la irradiació arribe fins al cor o s’irradie alguna zona de pulmó de manera innecessària”.

Cal recordar que en l’aposta que la Conselleria de Sanitat està realitzant per millorar la dotació tecnològica de la comarca, l’Hospital d’Alzira, mitjançant el Pla Inveat, comptarà amb un tercer accelerador lineal i renovarà un altre en 2023. L’objectiu últim és el de contribuir a incrementar la supervivència global i la qualitat de vida dels ciutadans de la Ribera. 

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.