Avança la dignificació del personal investigador biomèdic a la Comunitat Valenciana amb la signatura del Conveni Col·lectiu

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, celebra la signatura del Conveni Col·lectiu de les Fundacions d’Investigació Biomèdica. Com un avanç cap al compromís de retindre i atraure talent investigador a la Comunitat Valenciana.

Mazón destaca la importància d’aquest acord com a base per a l’estabilitat, la dignitat i el reconeixement del personal investigador. Considerant-lo un pas essencial per al futur de la regió.

Malgrat les dificultats financeres, Mazón reivindica la importància del finançament en investigació i apunta cap a un ecosistema que integre recursos públics i privats. L’acte de signatura ha comptat amb la presència del conseller de Sanitat, Marciano Gómez, i altres representants del sector.

El conveni, juntament amb un recent decret llei, té com a objectius dignificar el personal investigador del sector públic. Establir un marc legal clar i equitatiu i millorar les condicions laborals i de conciliació. Amb la seua implementació, es preveu la contractació immediata de prop de 200 investigadors i investigadores, i un augment significatiu en la massa salarial del sector.

Aquesta iniciativa busca potenciar les fundacions d’investigació biomèdica, essencials per al desenvolupament d’assajos clínics, investigació translacional i millora de la qualitat assistencial. En total, s’estima una inversió addicional de 6.200.000 € anuals en salaris del personal investigador.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.