Avinguda de Guadassuar: de carretera que partia el poble a avinguda accessible i segura

Divendres de vesprada es va dur a terme públicament la signatura de l’acta de Recepció d’Obres de Millora de la Urbanització de l’Avinguda de Guadassuar, entre l’ajuntament, la direcció facultativa i l’empresa constructora. Tot seguit es va obrir l’avinguda al trànsit rodat.

L’acte, molt esperat pel veïnat, va començar a les 8 de la vesprada a la part de l’avinguda més propera a la rotonda del Serrallo, des d’on autoritats, empreses implicades en la remodelació i representants veïnals eixiren, acompanyats de la banda de la Filharmònica Alcudiana, per fer un recorregut del mig quilómetre reurbanitzat, fins a la rotonda de l’institut.

Un cop finalitzada la passejada, es va procedir a la signatura pública de l’acta de recepció de les obres, per part d’Andreu Salom, alcalde de l’Alcúdia; Joaquim Egea i Yolanda Climent, com a direcció facultativa de les obres i Alberto Alberola per l’empresa contractista. Una disparada de Carcasses per part de la pirotècnia Crespo va posar el punt i final a un acte senzill al qual només li faltava la guinda: l’obertura al trànsit rodat de l’avinguda després dels 8 mesos d’obres.

La remodelació de l’avinguda de Guadassuar ha millorat la imatge urbana d’una de les principals artèries d’accés a l’Alcúdia, amb una ampliació substancial de la secció de voreres i espais per als vianants, lligada a la creació dels passos de vianants necessaris, especialment amb l’elevació del pas en l’accés al Centre de Salut i en la connexió entre l’avinguda Antoni Almela i Comte del Serralllo.

“Estic molt satisfet de que les obres dutes a terme per a millorar la urbanització de l’Avinguda de Guadassuar, han complit tots els objectius que s’havien marcat a l’inici de l’actuació- afirma l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom– la millora de l’accessibilitat longitudinal i transversal, l’ampliació de la xarxa de carril bici, l’eficiència energètica i la seguretat de les persones. En conclusió, hem aconseguit transformar allò que era una carretera que dividia el poble en una avinguda accessible, amable i segura per al veïnat de l’Alcúdia”

La reestructuració de l’Avinguda, de 555 metres de llargària, va ser un dels 70 projectes aprovats dins del Pla Reconstruïm Pobles, amb una subvenció la Generalitat Valenciana a través de la Vicepresidència segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a la realització d’Actuacions Urbanes.

La Junta de Govern de la corporació alcudiana adjudicà el contracte Dimarts 3 d’agost, a l’empresa Guerola Transer S.L.U., per un import total de 753.847,61 euros. El més d’octubre van començar les obres, previstes per a 180 dies i que s’han hagut d’allargar un poc degut a les pluges persistents que hem tingut durant l’hivern i la primavera.

“Tot i això, cal tenir en compte que s’ha fet un gran esforç de planificació tant per part de l’oficina tècnica de l’ajuntament com de l’empresa contractista i la direcció d’obra, – assegura Salom- de fet, al voltant d’un 85% dels projectes aprovats en el pla Reconstruïm Pobles, no s’han pogut acabar a dia de hui, degut a problemes amb la recepció de materials o les pujades de preus que s’han patit degut a la pandèmia de COVID-19 i el conflicte d’Ucraïna”.

Un esforç que paga la pena, ja que la remodelació millorarà el benestar del veïnat alcudià, en eliminar les barreres entre dues parts del poble i potenciar la zona urbana i comercial. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.