Banco Mediolanum: Per què un assessor financer pot ajudar-te?

Un assessor financer és un professional que acompanya els estalviadors en la gestió de les seues finances personals i, en el cas de Banco Mediolanum, tal i com explica Javier Fano, responsable de l’entitat a la Zona de Llevant, l’assessorament està a l’abast de tot el món. 

En una intervenció al programa Economia i Empresa, Fano explica que encara hui en dia hi ha molt camp per córrer en educació financera. Per al responsable de la Zona Llevant és cada vegada més imprescindible dotar de formació, ja des de la base, per tal d’assolir conceptes financers bàsics, que ens permeten estalviar i gestionar les emocions per tal d’afrontar de la millor manera les qüestions relacionades amb els diners. 

El responsable de Banco Mediolanum assenyala que aquesta emotivitat guia en excés les nostres decisions financeres. I explica  que disciplines com les finances conductuals estudien en profunditat aquesta influència o que un professional de la psicologia i especialista en economia del comportament com Daniel Kahneman va obtenir el Nobel d’Economia el 2002

El paper dels assessors financers, assegura Javier Fano, és fer pedagogia i contextualitzar els diferents escenaris econòmics perquè no es cometen errors que poden ser perjudicials per a les finances de les famílies. Per això recorda la importància de comptar amb una planificació adequada (que ha de contemplar les turbulències dels mercats) elaborada per un professional de les finances. Una activitat que cada vegada incorpora més professionals per la demanda creixent per part de les famílies. 

Comenta la notícia