Benifaió reparteix entre els veïns poals marrons domèstics de residus orgànics

L’Ajuntament de Benifaió va posar en marxa el mes d’octubre passat el servei de recollida de fem orgànic que es realitza els dilluns, dimecres i divendres.

Aquesta setmana, el consistori ha iniciat la segona fase d’aquesta iniciativa “i hem començat a repartir entre els veïns uns poals marrons de 10 L per a anar gestionant els residus orgànics a casa, informant a més els veïns del seu correcte ús” comenta l’alcaldessa de Benifaió Marta Ortiz. Els veïns i veïnes poden ja recollir el seu poal domèstic a l’ajuntament de Benifaió en horari de 10:00h a 13:00h “a més es proporciona una guia per a dur a terme un bon reciclatge i així conscienciar a la ciutadania de la necessitat de realitza un reciclatge correcte” matisa Ortiz.

En la jornada de hui s’ha fet un repartiment a peu de plaça per a facilitar en el dia del Mercat ambulant el repartiment entre els veïns d’aquest material.

Com assenyala el regidor de medi ambient “aquest poal domèstic permetrà la separació de la fracció orgànica del fem que generem, a més al costat del poal repartim als veïns un pack de bosses compostables”

Des del departament de medi ambient informen que la fracció orgànica suposa alredor del 40% del fem i la seua separació de la resta de fem a més de tenir beneficiós ambientals també suposa una baixada en la taxa del tractament de cobra el Consorci Ribera i Valldigna”.

L’edil Andrés Blázquez assenyala que amb aquesta “fracció orgànica es produeix un compost que és un fem natural que funciona com un fertilitzant orgànic per a les plantes”.

L’alcaldessa ha destacat que amb aquesta mena d’iniciatives “continuem apostant des del consistori per la política local d’impulsar el reciclatge com a mesura de cura feia el medi ambient a més de suposar una baixada en el preu de la taxa del tractament del fem”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.