Benifaió va retre homenatge a la ‘Reial Senyera’ en la Festivitat del ‘9 d’Octubre’

Benifaió va rendir un any més homenatge a la senyera en els actes oficials del 9 d’Octubre.

Un gran nombre de veïns van presenciar els actes organitzats per l’Ajuntament de Benifaió per a celebrar la festivitat del 9 d’Octubre.

Cap a les 11.00 h la “Reial Senyera” va descendir des del balcó del consistori per a ser recollida pel portador. Distinció que enguany ha recaigut en el regidor socialista Ivan Egea Saiz.

Els portadors de les borles de la “Reial Senyera” han sigut els edils socialistes Eva Mayordomo i Andrés Blázquez. El regidor popular Pablo Morales, i els edils de Compromís Marta Grau i Eduard Gómez.

Al so de les estrofes de l’himne de la Comunitat Valenciana, interpretat pels músics de la Societat Artístic Musical de Benifaió. La ‘senyera’ arribava fins al portador ambientat per 21 salves per a dirigir-se immediatament a l’església parroquial. On un “Et Deum” a càrrec del Cor Madrigal Benifaió rendia honors a la bandera.

La processó cívica

Després de l’acte religiós va tindre lloc la processó cívica. Presidida per la corporació municipal amb l’alcaldessa Marta Ortiz al capdavant. Al costat del primer tinent d’alcalde Xavier Martínez, la jutgessa de Pau, el Cap de la Policia Local i el Tinent de la Guàrdia Civil.

Al costat de la multitud de veïns que formaven part de la comitiva. La ‘Senyera’ va ser trasllada fins a la confluència dels carrers Cavallers i la Creu on un xicotet monòlit assenyala el lloc per on va passar el rei Jaume I en la seua conquesta per València.

En aquest punt, i com ja és tradicional en aquest dia, l’alcaldessa de Benifaió i el primer tinent alcalde Xavier Martínez van depositar una corona de llorer en senyal de respecte i homenatge cap al rei Jaume I. Durant la processó els veïns van gaudir amb les danses valencianes oferides pel grup ‘Benifaió en dansa’ i la música del tabal i la “dolçaina”.

Seguidament la “senyera” va ser pujada de manera solemne al balcó del consistori al so de les estrofes de l’himne de la Comunitat Valenciana i les 21 salves.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.