Benimodo Celebra les seues Festes Majors Amb Gran Devoció i Dansa

L’ofrena a Sant Felip destaca amb la participació entusiasta dels benimodins i benimodines

Dansà Plana: Tradició i Alegria al Ritme del Tabal i la Dolçaina

El poble de Benimodo ha donat inici a les seues Festes Majors, una celebració plena de devoció i tradició en honor a Sant Felip Benici, Sant Bernat i La Divina Aurora. Sota el lema “més q menos”, els festers i festeres d’aquest 2023 han demostrat un gran compromís i esforç per garantir que aquesta festivitat siga un esdeveniment inoblidable per a tots els veïns i veïnes.

Una de les activitats més esperades va ser l’ofrena a Sant Felip, on després d’aquest emotiu moment, el grup de danses, juntament amb la gent convidada, festers i participants de la localitat, es van entregar a la tradicional “dansà plana”. Tot això, alcompàs vibrant del tabal i la dolçaina, instruments que han ressonat a través del temps en aquestes celebracions.

El ajuntament ha tingut sempre un paper crucial en aquestes festes. No sols per la seua aportació logística i econòmica, sinó també pel suport emocional i la seua presència activa. Especialment destacable ha estat el paper de l’alcalde, Paco Teruel, qui sempre s’ha mostrat al costat dels festers i del grup de danses, compartint l’emoció i l’esperit festiu que impregna aquestes dates.

Malgrat les altes temperatures, la devoció i les ganes de celebrar han estat més fortes. Els benimodins i benimodines no es van deixar desanimar pel clima i van assistir massivament a l’ofrena, demostrant una vegada més la forta unió i l’esperit comunitari que caracteritza a aquesta bella localitat.

Les festes, però, encara no han arribat al seu punt culminant. El següent gran esdeveniment serà la processó, on tots els assistents es vestiran amb les seues millors gales, mostrant així el seu respecte i devoció als sants que es veneren durant aquests dies.

És innegable l’esperit de comunitat que viu a Benimodo durant aquestes festes. Una ocasió perfecta per a retrobar-se amb veïns, compartir amb la família i amics i, sobretot, per continuar preservant les tradicions que han definit aquest poble durant generacions.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.