Bernabé destaca “l’evident aposta del Govern per la recuperació de la biodiversitat dels rius de la C.Valenciana”

Les actuacions en el riu Albaida al seu pas per Manuel, Senyera i Castelló recuperen el bosc de ribera després d’eliminar l’espècie invasora Arundo donax o canya comuna.

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, acompanyada pel president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, ha presentat aquest matí en Manuel les labors de restauració fluvial que s’estan realitzant en el tram final riu Albaida, en la seua confluència amb el Xúquer, en els termes municipals de Manuel, Senyera i Castelló.

L’actuació té l’objectiu de recuperar el bosc de ribera del llit, compta amb un pressupost de tres milions d’euros i s’executa sobre un tram de tres quilòmetres de longitud. Els treballs, que van començar a mitjan mes de setembre, formen part de la restauració integral del riu Albaida contemplada en el programa de mesures del Pla Hidrològic del Xúquer 2022-2027. La inversió en el riu Albaida “és una de les més importants en recuperació de rius duta a terme pel Govern d’Espanya en la C.Valenciana” , ha dit Bernabé.

Segons ha indicat el president de la CHJ, Miguel Polo, aquesta primera fase sol tindre una duració de 10 mesos i tot seguit s’ha d’instal·lar una cobertura opaca de geotèxtil que romandrà en el terreny durant almenys 18 mesos. Es tracta d’una tècnica habitual en les restauracions que realitza la CHJ a causa de la seua gran efectivitat. Finalment es portarà a terme la fase de la restauració integral d’aquest tram del riu Albaida amb espècies autòctones de la ribera.

Per part de la presidenta de la Mancomunitat de Municipis de la Ribera Alta, i Alcaldessa de Senyera, Paqui Momparler, ha posat en valor l’actuació en aquest tram del riu com també ha destacat que es continuarà demanant intervencions que afecten als rius Xúquer i Magre.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.