Bonrepòs i Mirambell aprova el seu Pla Local de Gestió de Residus 2022- 2031

La principal acció que s’implementarà serà la recollida selectiva de paper i cartó en comerços i empreses

L’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell va aprovar en el ple del passat 26 de gener el seu Pla Local de Gestió de Residus per al període 2022- 2031 amb l’objectiu de fomentar la correcta gestió, la prevenció i la reutilització dels residus municipals, així com de la millora de l’educació ambiental.

Aquest document, que recull 4 punts de treball: previndre els residus, promoure la reutilització, promoure el reciclatge i promoure la recuperació, s’ha dissenyat com una eina de planificació tenint en compte els objectius marcats pel Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV).

Així bé, la principal acció que durà a terme Bonrepòs i Mirambell dins d’aquest Pla serà la recollida selectiva de paper i cartó porta a porta en comerços i empreses.

De fet, des de l’Ajuntament ja s’ha avisat a les empreses i comerços perquè s’apunten a aquest servei de recollida que és totalment gratuït.

D’altra banda, amb el Pla també es llançaran campanyes d’educació i comunicació ambiental quant a gestió de residus es refereix per a conscienciar a la població i augmentar així el percentatge de fraccions selectives recollides en el municipi.

Segons el document, actualment Bonrepòs i Mirambell presenta uns nivells de recollida de residus selectius per davall de la mitjana, malgrat tindre una bona distribució de contenidors en el municipi.

Per això, l’Ajuntament confia que a mesura que vaja consolidant-se el nou sistema, s’amplien les accions d’educació ambiental i comunicació i els educadors ambientals comencen a treballar de manera activa, els percentatges de reciclatge s’incrementen de forma pronunciada.

El Pla Local de Gestió de Residus, elaborat per l’empresa Sequoia Gestió Ambiental a

través de la Mancomunitat del Carraixet, ha sigut finançat a través d’una subvenció de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València de 12.000 euros i amb recursos propis de l’Ajuntament.

Per a dur a terme el Pla s’ha realitzat un diagnòstic de la gestió dels residus municipals tenint en compte el model actual de gestió, la generació i composició, i el procés de generació de residus.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.