Bonrepòs i Mirambell se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dona

SEMANA DE LA DONA-BIM-22

El 12 de març se celebrarà la VI Trobada Comarcal d’Associacions de Dones del Carraixet amb un Passeig Violeta per l’Horta i la lectura del Manifest

Com cada any, l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell, a través de l’àrea d’Igualtat de la Mancomunitat del Carraixet i en col·laboració amb l’Associació de Dones del municipi, celebrarà diversos actes per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març.

Així, s’ha programat una setmana plena d’activitats de tota índole i dirigides a tota la població amb l’objectiu de reivindicar el paper de les dones en la societat i de conscienciar sobre la necessitat d’aconseguir la igualtat real entre homes i dones. 

El 5 de març, a les 22.00 hores, tindrà lloc la representació de l’obra teatral “El cadàver del senyor Garcia”, d’Enrique Jardiel Poncela. L’actuació serà a càrrec del grup de teatre de Bonrepòs i Mirambell, “Sempre en falta ú” i serà a l’auditori de l’ajuntament. 

La setmana dedicada a les dones continuarà amb la inauguració de l’exposició “Essencial”, de la dissenyadora i il·lustradora Carmen Raga Alcaina. L’acte serà a les 18.00 hores en l’hall de l’ajuntament, encara que l’exposició podrà visitar-se fins al divendres 11 de març de 9.00 a 14.00 hores. Després de la inauguració es realitzarà un taller sobre violència de gènere a l’auditori de l’ajuntament que dirigirà l’escriptora i pedagoga Estela Moreno Bermúdez.

A més, Moreno Bermúdez realitzarà un contacontes en el CEIP Mare de Déu del Pilar dirigit a l’alumnat d’Educació Infantil i Primària, titulat “Pepuka”, així com diversos tallers.

El dimarts 8, a les 18.00 hores, l’auditori de l’ajuntament acollirà el monòleg 

“Clownferencia: dona, vida i riure”, a càrrec d’Amaya Prieto Martín. En finalitzar, des de l’Ajuntament es procedirà a la Lectura del Manifest del 8 de març de 2022.

També es realitzarà una xocalatà per a tota la població el dimecres 9 a les 17.30 hores en la plaça de la Llar. I el dia 10 l’Associació Cultural Macarella ha preparat un cinema fòrum amb la projecció de la pel·lícula “Una jove prometedora”, a les 18.00 hores a l’auditori de l’ajuntament. 

El colofó a aquesta setmana serà la VI Trobada Comarcal d’Associacions de Dones, que se celebrarà el 12 març. S’ha organitzat un Passeig Violeta que donarà principi a les 10.30h a la fàbrica de la seda de Vinalesa i finalitzarà en la plaça de l’ajuntament de Foios amb la lectura del Manifest del 8 de març i el visionat del curt “Treballadores del Carraixet. Volum II. Vinalesa” i en el qual participaran tots els municipis de la Mancomunitat. 

A més, les persones que s’apunten a aquesta activitat rebran una samarreta commemorativa d’aqueix dia. 

Sota el lema “Dones del Carraixet, fem camí feminista” es vol posar l’accent en el paper de les dones treballadores que formen part de l’entramat de la Mancomunitat i visibilitzar la seua labor a la recerca d’una igualtat real entre homes i dones.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia