Burjassot es bolca per a commemorar el Dia Internacional de les Dones amb activitats del 2 al 8 de març

Burjassot._Ajuntament

Amb tota la il·lusió i amb ganes de fer partícips de totes les accions programades del 2 al 8 de març en el municipi, l’Ajuntament de Burjassot, des de l’àrea d’Igualtat i Feminisme, dirigida per l’Alcalde, Rafa García, ha preparat un variat programa d’activitats en les quals les arts escèniques, l’esport, el compromís i la reivindicació seran els fils conductors de cadascuna d’elles.

De mans de la Unitat d’Igualtat (Espai Dona), el Consistori començarà les seues accions commemoratives el dimecres 2 de març a les 19.30 hores amb la celebració de la novena edició del projecte, Dons amb iniciativa, que enguany premiarà a 15 dones emprenedores del municipi. L’acte tindrà lloc en la Sala d’actes de l’Ajuntament i compta amb el treball de la Regidoria de Comerç i Mercats, dirigida per Rosa Coca.

Un dia més tard, el dijous 3 de març a les 19.00 hores, el teatre torna a ser protagonista d’aquests dies tan especials per a Burjassot i, ho torna a fer, de mans de la Associació Teatral Paraules i Dons que enguany posarà en escena en el Tívoli “tancant bretxes”, escrita i dirigida per Amparo Pastor i José Alberto García i amb entrada gratuïta fins a completar aforament.

La vesprada del divendres 4 de març serà la dedicada als més xiquets de la casa ja que, comptant amb la col·laboració de l’equip de Biblioteques Municipals, la Biblioteca Infantil serà l’escenari de la presentació del conte amb perspectiva de gènere “Noa” a partir de les 18.00 hores. En aquest mateix espai municipal es durà a terme també un taller infantil. La presentació estarà a càrrec de les creadores de la publicació, Belén Jiménez Gómez i Rosa Mª Fernández Rosado que col·laboren amb l’Associació Rosa dels Vents per la Igualtat de Gènere.

L’esport serà el protagonista de la jornada del diumenge 6 de març ja que s’ha programat, de 10.00 a 14.00 hores en el Poliesportiu Municipal l’esdeveniment “Dones i esport. Jornada per a la visibilització de l’esport en femení”; una jornada pensada per a tota la família en la qual les activitats esportives s’entremesclaran amb conferències, taules informatives d’entitats locals que desenvolupen un treball important per la igualtat i l’esport, etc.

Per a finalitzar els actes, el dimarts 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a les 12.00 hores la porta de l’Ajuntament acollirà la lectura del Manifest reivindicatiu que commemora aquesta data tan marcada en el calendari. Lectura que tornarà a repetir-se en el mateix espai a les 17.00 hores per a donar pas, a les 17.15 hores, a l’espectacle de dansa “Dones en construcció”, com a avantsala a l’eixida dels autobusos que, gratuïtament, posa a la disposició de tota la ciutadania el Consistori perquè qui ho desitge es desplace a la manifestació que tindrà lloc a València a les 18.00 hores i en la qual estaran acompanyades per la batucada Green Gos.

Ja es pot reservar la plaça en l’autobús, enviant un correu electrònic, abans del 8 de març a accionsocial@burjassot.es o bé telefonant al 96 390 67 18.

Des de l’àrea d’Igualtat i Feminisme de l’Ajuntament de Burjassot s’anima a participar en totes les activitats, que són gratuïtes i obertes a totes les edats, a la ciutadania, mostrant així el seu suport a la igualtat efectiva entre dones i homes. Les accions són finançades pel Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia