Burjassot i el Col·legi Major Sant Joan de Ribera amplien el seu conveni de col·laboració

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, i el director del Col·legi Major Sant Joan de Ribera, Santiago Pons, han firmat un conveni de col·laboració

Amb el nou conveni, l’Ajuntament de Burjassot impulsarà l’adequació del Jardí de la Devesa per a una obertura controlada al públic 

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, i el director del Col·legi Major Sant Joan de Ribera, Santiago Pons, han firmat un conveni de col·laboració que amplia l’actual acord entre totes dues institucions i que té la finalitat d’establir les bases amb les quals es desenvolupe el projecte de recuperació, manteniment des Castell i del Jardí de la Devesa, així com de les zones que pogueren suposar algun perill, mantenint l’obertura al públic del jardí i facilitant l’accés al Castell. La rúbrica ha tingut lloc en la sala d’actes del Col·legi Major, amb la presència de diferents regidors i regidores de l’equip de govern municipal, així com de treballadors i treballadores del consistori.

Amb el nou conveni, l’Ajuntament de Burjassot impulsarà l’adequació del Jardí de la Devesa per a una obertura controlada al públic mitjançant una actuació prèvia a la seua obertura i un adequat manteniment. Servirà també per a millorar la senyalització de l’itinerari a seguir en la visita al jardí i així “garantir la seua correcta utilització i preservació de les espècies vegetals”. L’Ajuntament assumix també la gestió íntegra de les visites guiades (difusió, reserva, contractació, guies…), a través del “Programa de Rutes Guiades de l’Oficina de Sostenibilitat Local”.

Per part seua, el Col·legi Major Sant Joan de Ribera es compromet a permetre l’obertura al públic del jardí el segon i quart cap de setmana de cada mes, i segons les necessitats del Programa de Rutes Guiades, a més de continuar oferint unes Jornades Anuals de Portes Obertes, acompanyades de visites guiades al Castell. Així mateix, el Col·legi Major facilitarà també l’ús de la seua sala d’actes per a futures conferències o presentacions de llibres.

L’obertura al públic del Jardí de la Devesa des Castell ha constituït una fita per a la ciutadania de Burjassot que ha permés gaudir de la riquesa botànica d’este espai singularapunta el conveni firmat. Per part seua, el Castell en el qual es troba la seu del Col·legi Major Sant Joan de Ribera, és un monument protegit mitjançant una declaració de Bé d’Interés Cultural i suposa “un element emblemàtic de la història de Burjassot”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.