Cala, la nova cria de ximpanzé del BIOPARC de València simbolitza la “fortalesa”

Cala, la nova cria de ximpanzé del BIOPARC de València, simbolitza la “fortalesa” d’una espècie en perill d’extinció

La ximpanzé nascuda a finals de gener al BIOPARC de València, ha rebut el nom de Cala, que significa “fortalesa”, en un gest simbòlic que representa l’esperança per a la seva família i per a tot l’equip del parc.

La petita Cala evoluciona de manera molt positiva, sent un exemple de la lluita per la supervivència d’una espècie en perill crític d’extinció.

La subespècie Pan troglodytes verus, a la qual pertany Cala, es troba en perill crític d’extinció. Segons la Lista Roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN). Els BIOPARC de València i Fuengirola alberguen el grup més gran d’aquesta subespècie a Espanya. La seva família, encapçalada pel mascle Moreno i cinc femelles, juga un paper clau en els esforços de conservació d’aquesta espècie.

El naixement de Cala és una notícia positiva enmig dels reptes que enfronten els ximpanzés en l’estat salvatge. Destacant la importància dels programes de reproducció controlada com el que porta a terme BIOPARC. A més, el parc valencià també treballa en la conscienciació sobre la importància de protegir els hàbitats naturals per a evitar l’extinció de les espècies amenaçades, demostrant el seu compromís amb la preservació de la biodiversitat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.