Carlos Mazón anuncia una nova etapa d’inversions en infraestructures hidràuliques

Carlos Mazón anuncia una nova etapa d’inversions en infraestructures hidràuliques amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat durant la celebració del Dia Mundial de l’Aigua que la Comunitat Valenciana entra en una nova fase d’inversions en infraestructures hidràuliques, definint aquesta legislatura com “la legislatura de l’aigua”. 

Mazón ha destacat la importància crucial d’una gestió eficient dels recursos hídrics, apel·lant a la unitat i al diàleg com a pilars fonamentals per a gestionar un bé tan escàs. El president de la Generalitat ha destacat la necessitat d’un gran pacte nacional que assegure una visió d’estat en aquesta qüestió

El govern valencià ha posat en marxa diverses iniciatives en aquest àmbit, comprometent-se a millorar i garantir el subministrament i la qualitat del servei d’aigua arreu de la Comunitat Valenciana. Així, s’han anunciat actuacions clau, com la posada en marxa de noves estacions de depuració d’aigües a Alacant, Sagunt i Elx, a més d’una inversió de 60 milions d’euros en infraestructures de reutilització i depuració d’aigües per a l’any 2024.

Mazón ha recalcat la necessitat d’incrementar el percentatge d’aigua reutilitzada, amb l’objectiu de passar del 40% actual al 45% en els pròxims tres anys, situant la Comunitat Valenciana com a referent nacional en la recuperació d’aigua.

Així mateix, el President ha instat al Govern central a buscar solucions satisfactòries i sostenibles per a tots. En aquest sentit, ha subratllat la importància del diàleg i l’acord entre els diferents actors implicats, des de regants i agricultors fins a agents socials, universitats i responsables polítics i econòmics.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.