Carlos Mazón destaca el Tribunal de les Aigües com a referent de la “cultura de l’aigua” i senya d’identitat de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat el Tribunal de les Aigües com a referent de la “cultura de l’aigua” i com una senya d’identitat de la Comunitat Valenciana.

Mazón ha elogiat aquesta institució mil·lenària, la més antiga d’Europa, per la seua tasca en favor de la pau en l’aigua, exemplificant “com resolem els nostres conflictes hídrics de manera amistosa i tradicional” a través del diàleg i el rigor.

Així s’ha manifestat després de rebre la blusa de síndic d’honor del Tribunal de les Aigües de la Vega de València i la medalla de plata commemorativa del mil·lenari d’aquesta institució.

L’acte, celebrat com cada dijous al migdia a la Porta dels Apòstols de la Catedral de València, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de València, María José Catalá, com a madrina.

El cap del Consell ha expressat la seua “emoció i agraïment” al Tribunal per investir-lo síndic d’honor i ha reiterat l’orgull d’aquest nomenament, que simbolitza “un compromís i valenciania de les de veritat” des del punt de vista de “la nostra tradició i senyes d’identitat”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.