Catarroja aconsegueix el ‘Guardó Verd d’Ecovidrio’

Catarroja aconsegueix el ‘Guardó Verd d’Ecovidrio’ després de superar el repte de reciclatge de vidre de la campanya ‘La Plantà del Vidre’

Les Comissions Falleres que van aconseguir reciclar almenys 400 kg d’envasos de vidre també reben un miniglú personalitzat amb la imatge de campanya


Catarroja, 24 de maig de 2022. Catarroja ha aconseguit el ‘Guardó Verd d’Ecovidrio’ en el marc la campanya ‘La Plantà del Vidre’, una iniciativa de Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de la ciutat, amb l’objectiu de fomentar el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2022.


La iniciativa, que es va desenvolupar durant els dies de celebració de les festes, pretenia conscienciar als ciutadans de Catarroja, i especialment als fallers, sobre la importància de separar correctament els residus d’envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, Ecovidrio viniló els contenidors de vidre pròxims als casals i va marcar un repte per a cada municipi de quilograms d’envasos de vidre recollits durant les festes.


En la campanya van prendre part un total d’11 municipis valencians que celebren festes de Falles: La Pobla de Vallbona, Llíria, Benaguasil, Cullera, Gandia, Catarroja, Torrent, Paterna, L’Eliana, Sueca i Algemesí. Entre ells competiran per ser el municipi més reciclador.


El guanyador de ‘La Plantà del Vidre, el premi del qual era una plantació d’arbres en el qual cada casal faller apadrina un exemplar, ha resultat ser Llíria, ja que ha sigut el que més puntuació ha obtingut. No obstant això, tots els municipis que han incrementat en almenys un 5% la recollida de vidre respecte al mateix període de l’any anterior reben el guardó verd de Ecovidrio, com ha sigut el cas de Catarroja.
Així mateix, també hi ha un premi per a totes les Falles que han reciclat, en el seu propi contenidor, 400 kg o més de residus d’envasos de vidre. El premi en aquest últim cas consisteix en un miniglú amb la imatge de campanya i que han obtingut la Falla El Raval, Falla Plaça Regió, Falla Mercat, Falla Barranques i Falla Rei en Jaume I.


“La Plantà del Vidre” compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, que juntament amb Ecovidrio aposten per col·laborar amb els fallers per a millorar la sostenibilitat de les festes i que siguen més respectuoses amb el medi ambient a través d’una correcta gestió dels residus d’envasos de vidre.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia