Catarroja celebra el Dia d’Europa amb una programació centrada en els joves

La xerrada de la periodista Lola Bañón tanca els actes commemoratius del 9 de maig, Dia d’Europa, en la localitat.

Catarroja ha celebrat, per primera vegada, el Dia d’Europa amb una programació dirigida a la població jove, que són les futures ciutadanes i ciutadans d’Europa.


La jornada del 9 de maig, va començar al matí amb la Lectura de la Declaració Institucional a l’IES Berenguer Dalmau. Que va comptar amb la presència de l’alcaldessa Lorena Silvent, junt amb regidores i regidors de l’Ajuntament i on va participar la comunitat educativa.

L’alcaldessa, amb els quatre joves del centre que van ser finalistes del Certamen en Veu Alta d’enguany. Van ser els encarregats de donar veu a aquesta Declaració i als valors que representa la Unió.

“Volem que la joventut, que seran els futurs ciutadans i ciutadanes d’Europa. Tinguen l’oportunitat de contribuir des d’aquest espai comú en la construcció d’un món millor, més solidari i just”, va remarcar l’alcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent.

A la vesprada, l’Espai Jove va ser l’escenari que va acollir la xerrada ‘L’Europa dels joves’. A càrrec de la periodista i professora valenciana Lola Bañón. Professional que ha dedicat una part important de la seua trajectòria als mitjans de comunicació. Especialment en qüestions relacionades amb la defensa i la promoció dels drets humans.

De fet, va guanyar els premis en Defensa dels Drets Humans de l’organització Amnistia Internacional i el Pont del Mediterrani de la Mostra de València.

En aquesta xerrada, oberta al públic, van participar joves estudiants de cicles formatius i formació professional de l’IES Berenguer Dalmau. Que van tindre l’oportunitat de conéixer les oportunitats que els brinda Europa amb programes i iniciatives, com ara Erasmus+. Que d’altra manera no es podrien fer. Així mateix, la periodista Bañón també va parlar sobre els conflictes bèl·lics i el paper d’Europa en la defensa de la unió, cooperació i pau entre els pobles.

El programa commemoratiu continuarà a l’Espai Jove els pròxims dies amb altres activitats que tenen com a objectiu que les generacions joves actuals puguen descobrir i conéixer més sobre Europa, els seus valors i el que representa, així com participar de manera activa en la seua construcció i desenvolupament.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.