Catarroja combat les plagues als parcs i jardins amb lluita biològica

«Amb el repartiment dels insectes inofensius i autòctons evitem l’ús d’insecticides i fumigacions prop de les escoles i guanyem en seguretat per a les persones i les mascotes», explica el regidor de Parcs i Jardins, Martí Raga

La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Catarroja ha iniciat el repartiment de larves i exemplars joves de marietes, crisopes i altres insectes autòctons

La regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Catarroja ha iniciat el repartiment de larves i exemplars joves de marietes, crisopes i altres insectes autòctons per a combatre el cotonet, els pulgons i altres plagues que afecten, sobretot, els tarongers i els ficus en els parcs i jardins municipals.

«Se sumen a la lluita biològica contra les plagues en els parcs i jardins del poble per guanyar en seguretat i efectivitat, sobretot prop dels centres escolars», explica el regidor Martí Raga, «perquè així evitem l’ús d’insecticides i fumigacions, per més moderació i confiança en la salut de les persones usuàries dels parcs i de les mascotes».

Amb la lluita biològica també s’afavoreix la biodiversitat dels parcs i jardins, amb una mesura impulsada pels tècnics municipals, el personal del departament de Parcs i jardins i l’empresa SAV.

El nou contracte de jardineria amb l’empresa SAV, contempla un nou pla d’arbrat, amb una sèrie de criteris tècnics entre els quals està el fet de fomentar els productes biològics o calenderitzar els treballs atenent els cicles vitals de flora i fauna.

Des de principi d’any s’han plantat a Catarroja quasi 70 arbres nous de 10 espècies diferents, als carrers, places i parcs de tot el poble. En el mes d’abril s’han plantat 42 arbres nous de 6 espècies diferents que se sumen als 25 que ja vàrem plantar el mes de gener, entre elles pruneres, baladres, magraners o xiprers.

Els nous arbres inclouen una targeta, reciclada, reciclable, i reutilitzable, perquè la ciutadania siga conscient del paper tan important que tenen els arbres en el medi urbà.

Del nou contracte de jardineria cal destacar l’augment de personal i l’increment de recursos amb una inversió de 760.488 euros, «per millorar el manteniment dels arbres i jardins tant qualitativament com quantitativament», explica Martí Raga.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.