Catarroja entregarà premis d’Igualtat i Diversitat a les falles 

Una de les grans novetats d’aquest 2024 és la introducció del Premi a la Diversitat

L’Ajuntament de Catarroja reconeixerà i premiarà els monuments, tant infantils com grans, de les comissions falleres del municipi que contribueixen, fomenten i promocionen la igualtat entre homes i dones, i el respecte a la diversitat sexual.

Els ‘Premis a la Igualtat i la Diversitat en les Falles 2024’ forma part d’una campanya de conscienciació i sensibilització a fi de potenciar la plena igualtat de la ciutadania dins de la seua diversitat.

“Aquesta iniciativa naix per la necessitat que la igualtat i la diversitat estiguen presents als diferents àmbits de la societat, també a la realitat cultural i l’artística. Les Falles tenen un paper important a l’ideari cultural valencià i catarrogí i és clau que des dels propis monuments fallers es fomente el respecte a la igualtat de gènere i la diversitat”, expressa l’alcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent.

El reconeixement constarà de cinc premis econòmics, a més d’un banderí acreditatiu en cada cas: un premi LGTBI, un premi a la Igualtat en els monuments fallers grans i altre a la Igualtat en els monuments infantils. A més, hi haurà dos accèssits, un a la promoció de la igualtat a la falla gran i altre a la falla infantil.

D’aquesta manera, les dotacions econòmiques seran 500 € per al Premi Igualtat de la falla gran, 300 € per al Premi Igualtat de la falla infantil, 300 € per al Premi LGTBI i, finalment, l’accèssit igualtat a la falla gran de 300 € i l’accèssit igualtat a la falla infantil de 150 €.

El jurat valorarà l’ús de la perspectiva de gènere tant a les escenes com a les descripcions i retolacions d’aquestes, i també es valorarà que els monuments llancen missatges de sensibilització respecte a la igualtat de gènere, a la diversitat LGTBI. A més, es tindrà en compte l’extensió, l’originalitat i la coherència de les escenes.

Els premis es lliuraran el pròxim dissabte 16 de març a les 19 hores de la vesprada la Plaça Major conjuntament amb els premis de les Falles de Catarroja 2024. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.