Catarroja es prepara per al cap de setmana del clima

Cinema, art urbà, debats, activitats familiars i foodtrucks del 21 al 24 d’octubre en “El Cap de Setmana pel Clima a Catarroja”

L’Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria de Medi Ambient i amb motiu del dia internacional contra el canvi climàtic, promou diferents activitats gratuïtes de conscienciació, sobre la problemàtica ambiental, per a tots els públics.

En la programació del ‘Cap de Setmana pel Clima’ que es desenvoluparà del 21 al 23 d’octubre, destaca la projecció de la pel·lícula “Alcarrás” amb un xarrada al costat del seu protagonista. Així com la presència d’artistes urbans com “David de Llima” i “La Nena Wapa Wapa”, i el debat amb la participació de “Carro de Combate”.
L’esdeveniment començarà el dia 21 d’octubre i es prolongarà durant 3 dies, per a finalitzar el 24 d’octubre coincidint amb la celebració del “Dia Internacional contra el Canvi Climàtic”. L’objectiu principal és sensibilitzar sobre l’impacte humà en el medi ambient i la necessitat d’adoptar models de vida més compromesos amb la conservació.


“Des de l’equip de govern impulsem actuacions que consciencien sobre la necessitat de conservar i cuidar el nostre entorn. És un eix vital dins de la Catarroja del futur que la seua ciutadania puga accedir a aquesta informació que li servisca per a millorar la seua actitud cap al medi ambient o en el seu cas a continuar actuant, perquè no tenim un planeta B i hem de posar tota la nostra força a protegir-lo”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja. “El ‘Cap de setmana pel Clima’, és una crida a la conscienciació ciutadana, sensibilitzar amb les arts: cinema, pintura, llibres. Utilitzem la part emocional de les arts, per a arribar a la pell de les persones, qualsevol llenguatge ja siga científic o artístic ens val per a conscienciar per a crear pensament crític i provocar una ciutadania activa que comprove que pot prendre decisions sobre el futur del seu entorn”, explica Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient


Durant aquests tres dies es podrà gaudir de projeccions cinematogràfiques, xarrades, debats, intervencions artístiques, tallers, activitats infantils, DJ, zona de market de proximitat i foodtrucks. Gran part de les activitats tindran lloc en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes Esteve Paluzié de Catarroja, excepte la del dia 24, que se celebrarà enfront de l’Ajuntament de Catarroja
El “Cap de setmana pel Clima a Catarroja” és una iniciativa de l’Ajuntament de Catarroja, amb la col·laboració de Tornem per a conscienciar amb entreteniment i cultura sobre el canvi climàtic.
Programació:
DIVENDRES 21 OCTUBRE
Lloc: Centre Municipal de Formació de Persones Adultes Esteve Paluzié de Catarroja. Avinguda de la Rambleta, 9 Catarroja.
19.00 h. Inauguració del “Cap de Setmana pel Clima a Catarroja”. A continuació projecció de la pel·lícula “Alcarràs”.
21.00 h. Debat sobre la pel·lícula. Amb la participació de:
– Jordi Pujol (Actor principal).
– Carlos Madrid (Director del Festival Cinema Jove).
DISSABTE 22 OCTUBRE
Lloc: Centre Municipal de Formació de Persones Adultes Esteve Paluzié de Catarroja. Avinguda de la Rambleta, 9 Catarroja.
19.00 h. Presentació de llibre “Educar per el col·lapse”. Amb l’autor: Jordi Marin i Monfort
DOMINGO 23 OCTUBRE
Lloc: Centre Municipal de Formació de Persones Adultes Esteve Paluzié de Catarroja. Avinguda de la Rambleta, 9 Catarroja.
11.00 h. – 16.00 h. Lady Moon DJ.
11.00 h. – 16.00 h. Intervencions artístiques pel clima a Catarroja.
Els artistes Alexandra Rubio, David de Llima, Disneylexia, La Xiqueta Wapa Wapa i Sonic Armada expressaran el seu punt de vista sobre la crisi climàtica a través d’obres d’art urbà.
12.00 h. Taller didàctic de Street Art sobre el canvi climàtic per a públic infantil (Cultura Crítica). Activitat infantil per a majors de 8 anys.
13.00 H Contacontes per a Salvar el Planeta (Rebombori Cultural). Activitat infantil per a menors de 8 anys.
Market sostenible i de proximitat (11.00 h. – 16.00 h.)
Zona Foodtruck (11.00 h. – 16.00 h.)
DILLUNS 24 OCTUBRE (Dia Internacional contra el Canvi Climàtic)
Lloc: Carrer principal de l’Ajuntament de Catarroja. Camí Real, 22 Catarroja
18.00 h. Solucions a la Crisi Climàtica
Presentació institucional i a continuació debat. Amb la participació de:
– Brenda Chávez (Carro de Combat).
– María Sánchez (recartografies).
– Rosana Cervera (Ecologistes en Acció).
Catarroja se prepara para el fin de semana del clima

Comenta la notícia