Catarroja instal·la enllumenat solar als pipicans de la Ronda No

Jesús Monzó: “Aquesta actuació s’emmarca en un programa pilot que se va dur a terme per a veure el seu comportament i proposar amb el temps la substitució progressiva de les lluminàries normals per solars”

L’Ajuntament de Catarroja mitjançant la regidoria de Medi Ambient, ha instal·lat enllumenat solar als parcs canins de la Ronda Nord amb un pressupost de  20.093,04 euros. Es tracta d’11 punts de llum solar, que no tenen instal·lació de cablejat pel que l’impacte i la seua instal·lació és menor, a més de ser fanals amb bateries i panells solars que produiran llum de forma autónoma. Primer ment es va fer un estudi lumínic de les dues zones d’oci canin , i després s’encarregaren els fanals amb determinades característics que les convertixen una possible alternativa a els fanals de tota la vida.


“Aquesta actuació s’emmarca en un programa pilot que se va dur a terme per a veure el seu comportament i proposar amb el temps la substitució progressiva de les lluminàries normals per solars”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.


L’enllumenat públic genera grans costos per a l’ajuntament, tal i com s’ha vist en l’augment significatiu de la despesa en energia al pressupost de 2023, malgrat que l’Ajuntament de Catarroja ja va substituir les bombetes per leds, circumstància que fa que Catarroja siga uns dels municipis en menys despesa per càpita de llum de carrer. Amb mesures com aquesta, l’instal·lació de fanals solars autosuficients s’aconseguix un estalvi econòmic i una baixada en la penjada mediambiental.  Durant el dia es carreguen d’energia solar que emmagatzemen per ser utilitzades en la nit.


 “Cal reduir les emissions de CO2 per continuar avançant en els compromisos que te l’ajuntament amb el PACES, Pacte pel clima de els alcaldies, al qual estem adherits, i en general amb la mitigació del Canvi Climàtic”, conclou Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.