Catarroja recupera les visites guiades a la bandera blasquista amb l’anunci de noves dates

L’historiador, Tono Vizcaino, tornarà a ser l’encarregat de guiar a les persones interessades en la història amb unes visites que tindran 40 minuts de duració

Catarroja ha représ les visites guiades a la bandera republicana blasquista que presideix una de les sales de l’antic ajuntament de la localitat del Horta Sud, situat en la plaça Llotgeta, en ple barri històric de Barraques.

Donat l’expectació que va alçar amb les visites als mesos d’abril i maig. La regidoria de Regeneració Democràtica ha tornat a programar una sèrie de visites que començaran la pròxima setmana. 

La bandera republicana és una peça de la història del municipi confeccionada per a homenatjar l’arribada de les restes mortals de Vicente Blasco Ibáñez a València. Va ser cedida per la família de Fernando Ribes, alcalde de Catarroja en 1933, sent restaurada amb fons municipals a causa del seu gran valor. Ara mateixa es troba a l’antic saló de plens. També restaurat i que és una altra joia arquitectònica al nostre municipi que. Al mateix temps recupera la seua gloria pasada i s’actualitza amb una de les obres del nostre artista internacional, Juan Olivares.

Les visites guiades començaran el dimecres 11 d’octubre

Les visites guiades començaran el dimecres 11 d’octubre. Quan les persones que hagen reservat aquesta experiència siguen traslladades al context de l’època per les paraules de l’historiador, Tono Vizcaíno, especialitzat en temes de memòria democràtica. La figura de Blasco Ibáñez és el fil conductor de la visita, tant el seu paper polític en la I República com la seua influència en la II. La ruta s’inicia en la mateixa plaça de la Llotgeta. En l’edifici que va acollir l’Ajuntament fins a principis dels 80 i posteriorment els jutjats, ara és seu de la Policia Local.

Allí es visitarà el Saló de Plens, on s’explicaran els murals així com les diferents campanyes de restauració i l’obra de Juan Olivares que presideix la sala. Posteriorment, la visita continuarà en l’antic despatx d’alcaldia. On es troba emmarcada la majestuosa bandera de 2,56m x 1,57m, la qual llueix amb l’esplendor del primer dia gràcies als treballs de restauració.

Les persones interessades a realitzar la visita poden fer-ho enviant un correu electrònic a carrers@catarroja.es o telefonant al 670 08 53 15. Aquesta activitat està oberta a totes les persones interessades sense ser obligatori que siguen residents a Catarroja. Ja que l’exposició, tal i com es va demostrar fa uns mesos, va despertar un gran interés en la comarca. Per ser una part de la història de la mateixa a principis del segle XX.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.