Catarroja recupera una peça desapareguda de la mítica “Banda de l’Empastre”

Catarroja acull la presentació del projecte de recuperació d’una partitura de la mítica“ Banda de l’Empastre”.

La música d’esta banda nascuda al 1915 i desapareguda a l’any 2000 tornarà a sonar en la localitat de l’Horta Sud. Gràcies a la col·laboració entre el consistori, el Conservatori José Manuel Izquierdo i Fòrum Catarroja. 

El projecte va començar ara fa un any, quan gràcies a les investigacions de Nacho Oliver, moderador del grup ‘Monument a la ’, “Banda de l’Empastre ”. Es va localitzar este pasdoble de 1932, perdut durant la Guerra Civil Espanyola i recuperat als anys 40. La partitura va passar a mans de Juan Artola, coordinador de la comissió ‘Un tall d’empastradors’ del Fòrum Catarroja, nascuda al 2015 per a commemorar el centenari fundacional de la banda.

Finalment, el conservatori de Catarroja va delegar l’arranjament per a banda en Omar Sala. Que ha creat una peça que serà interpretada per l’alumnat del conservatori dimecres 27 de març. Un procés emocionant, en paraules del director i compositor.

Des del consistori insistixen en la rellevància d’una iniciativa que recupera el llegat d’una agrupació musical, definida com a còmica i taurina. Que va traspassar les nostres fronteres, tal com explicava la regidora de Cultura de Catarroja, Dolors Gimeno. 

Totes les entitats involucrades en el projecte assenyalen el caràcter intergeneracional de la iniciativa, que permetrà els músics més joves conéixer esta mítica banda. 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.