Catarroja senyalitza la Zona d’Estacionament de Residents de Les Barraques

Al barri de les Barraques es desenvolupa la prova pilot de la zona ZER. Amb «de moment 186 preinscripcions per al projecte de prioritzar l’estacionament del veïnat». Explica el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Martí Raga.

L’Ajuntament de Catarroja ha iniciat els treballs de pintura viària en color taronja i la instal·lació dels senyals de la Zona d’Estacionament de Residents del barri de Les Barraques. La fase de marcatge de les places que passaran a ser d’aparcament residencial. «Per prioritzar l’estacionament del veïnat». Explica el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Martí Raga, «conscients de les poques places per aparcar que existeixen en determinades zones del poble. Des de la regidoria de Mobilitat hem llançat un projecte pilot per a crear una zona d’estacionament exclusiu per a residents al barri de les Barraques».

L’Ordenança de Zones per a Residents va ser aprovada el passat mes de maig. Ha entrat en vigor a la prova pilot el passat 28 d’octubre. Una vegada realitzada la pintura viària, es requerirà a les 186 persones que han sol·licitat la preinscripció. L’ autorització perquè formalitzen la petició i entregar-los el distintiu que permetrà estacionar en les places de residents.

El projecte abasta una zona entre el carrer Nou, del Port i Sagasta-Teruel

El projecte abasta una zona entre el carrer Nou, del Port i Sagasta-Teruel. Para que els residents, que hauran de sol·licitar al consistori un distintiu que prèviament haurà sigut vinculat a la matrícula del vehicle que desitgen aparcar, puguen estacionar en les zones habilitades. Que, estaran senyalitzades amb pintura taronja a més d’altres senyals viaris.

«L’objectiu és garantir que en aquells barris amb poques places d’estacionament (en esta zona en tenim 343 i 12 de mobilitat reduïda) el veïnat tinga garantida l’existència de places exclusives per a residents», explica Raga. En l’Ordenança, que explicita que prèviament cal un informe tècnic, també assegura les places lliures dels aparcaments de rotació.

La zona ZER és una de les mesures adoptades des de la regidoria de Mobilitat per facilitar l’estacionament sense comprometre la mobilitat de les persones. Com és la baixada de tarifes i noves inversions en el pàrquing municipal de la Plaça Major. La baixada del preu del gual (el vado) en tot el poble. La modificació d’ordenances per a poder estacionar davant dels guals, grans bosses d’estacionament als barris: Pelayo, Ronda Nord o Bertomeu Llorens, senyalització de les places en tot el poble per a optimitzar l’espai i evitar els estacionaments incorrectes o la reordenació de carrers per a guanyar places en tots els barris.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.