Catarroja tanca el curs d’educació ambiental

Catarroja tanca el curs d’educació ambiental que ha tingut una gran programació en matèria de conscienciació

Les encarregades d’oferir aquests cursos en coordinació amb l’Ajuntament han sigut la Fundació Limne, Médicos Mundi, Observatori en ruta, Emtre, Projecte 50/50, entre altres

L’Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria de Medi Ambient ha programat durant tot el curs 2021/2022 tota una sèrie d’activitats formatives amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania, informar-la i donar-li recursos per millorar la sostenibilitat. Per arribar a un ventall important de temàtiques que arriben al major nombre de ciutadans hem comptat amb recursos de propis i col·laboracions amb altres entitats i administracions públiques.

D’aquesta manera, la proposta educativa i formativa ha tractat els ODS, com la conscienciació pel Canvi Climàtic, el reciclatge, l’economia circular, l’estalvi i eficiència energètica i les energies renovables, així com l’alimentació sostenible, els horts escolars i ciutadans… Les encarregades d’oferir aquests cursos en coordinació amb l’Ajuntament han sigut la Fundació Limne, Médicos Mundi, Observatori en ruta, Emtre, Projecte 50/50 entre altres.

Totes estes organitzacions han fet arribar les seues propostes que han estat treballades per la ciutadania i les escoles que s’han involucrat en els projectes de formació ambiental.


“Portar a l’escola l’educació ambiental és una tasca fonamental encara més quan vivim al costat d’un Parc Natural que hem de saber entendre, respectar i conservar”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja. “Activitats amb continuïtat com el 50/50 on cinc escoles del municipi s’involucren en un projecte anual que repercuteix directament en elles és una fórmula excel·lent per a fer arribar a la xicalla i a la ciutadania en general la importància del respecte del nostre entorn i de les energies renovables”, explica Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient.


Exposicions, tallers, projectes, activitats a l’aire lliure… l’activitat de conscienciació mediambiental a Catarroja és frenètica i la participació acompanya a continuar realitzant per al curs 2022/23 noves activitats que afavorisquen el fet de tenir una ciutadania tan implicada en participar en aquesta mena de projectes, ja siga a l’escola, comissions falleres o diverses associacions.

Comenta la notícia