CCOO PV insta a erradicar les violències masclistes i convoca un minut de silenci en els centres de treball

El sindicat vol fer una crida aquest 25 de Novembre de 2020, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones, al conjunt de treballadores i treballadors i a tota la ciutadania en general. Per això, convoca un minut de silenci en tots els centres de treball per mostrar la repulsa a tots els actes de violència masclista.

CCOO PV rebutja plena i categòricament qualsevol forma de violència cap a les dones, un tipus específic de violència que es dirigeix a les dones i a les xiquetes i que afona les seues arrels en una fixada mentalitat patriarcal. Són violències exercides per aquells homes que creuen que tenen algun dret sobre elles i que se serveixen de les violències per a mantindre-les sota el seu control i subjecció.

A 10 de novembre de 2020, han assassinat a 40 dones per violència de gènere (més 2 casos en investigació), que han deixat 23 orfes/òrfenes. Des de 2003 han sigut assassinades un total de 1.073 dones.

El sindicat denuncia l’amenaça d’increment del risc d’exposició a les violències masclistes per a les dones. D’una banda, a causa de la crisi produïda per la COVID-19, que ha desembocat en crisi econòmica i social i que contribueix a recloure les dones en la llar, principal escenari de violència masclista. D’altra banda, hi ha la presència institucional de grups d’ultradreta misògina i reaccionària, obstinats a negar l’existència d’aquesta forma específica de violència i retallant els recursos públics per a la seua prevenció i atenció a les dones.

CCOO PV valora les millores introduïdes pel Pla de contingència contra la violència masclista del Ministeri d’Igualtat per fer front als majors riscos per a les dones durant la pandèmia. Però continuem reclamant més efectivitat en l’aplicació del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere i en el Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista. Demanem al Govern, a les comunitats autònomes i a les administracions locals que destinen els recursos i serveis necessaris en prevenció i atenció integral, amb pressupostos suficients per atallar d’una vegada aquest problema social.

Des del sindicat s’insta al Govern valencià i als ajuntaments a dedicar recursos i a garantir serveis de prevenció i d’atenció integral a les víctimes de dones que patisquen les violències masclistes, ateses les necessitats que sorgeixen derivades de les circumstàncies de la pandèmia.

CCOO PV demana al Govern la urgent ratificació dels Convenis 189, sobre les treballadores i els treballadors de la llar, i 190, sobre la violència i l’assetjament en el món del treball i el de l’Organització Internacional del Treball (OIT).

Protocol contra l’assetjament sexual i per raó de sexe

El sindicat exigeix tolerància zero contra les violències masclistes i actua especialment en la prevenció i en l’erradicació de les discriminacions i violències que pateixen les treballadores en l’àmbit laboral. És el cas de l’assetjament sexual i de l’assetjament per raó de sexe. Per això, ha elaborat un model de protocol per a la prevenció, actuació i erradicació de l’assetjament sexual i per raó de sexe en l’àmbit laboral a fi d’implementar-lo en les empreses.

El rebuig a la violència masclista és un compromís de totes i tots. Per això, CCOO PV se suma a la campanya de CCOO ‘Seus Segures’, i posa a la disposició de les treballadores víctimes de violències masclistes els locals sindicals que tenim al llarg del País Valencià. Un nexe entre elles i els recursos especialitzats disponibles.

Minut de silenci contra la violència masclista

CCOO PV se suma al minut de silenci contra la violència de gènere, convocat per la Delegació del Govern, el dia 25 de novembre a les 12:00 hores. Així mateix, fa una crida al conjunt de treballadores i treballadors perquè expressen el seu rebuig i condemna amb un minut de silenci en totes les empreses.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.