Clausura Consell Xiquetes i Xiquets Alaquàs

El Consell de Xiquets i Xiquetes que ara s’acomiada ha participat de manera activa en la posada en marxa d’importants serveis i projectes municipals duts a terme per l’Ajuntament d’Alaquàs  

El Castell d’Alaquàs va acollir el passat divendres 3 de juny la clausura de l’actual Consell de Xiquetes i Xiquetes en un acte celebrat a la sala Cremona del  monument on l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i la Regidora d’Educació, Marian Espert, van realitzar un acomiadament a totes les xiquets i els xiquets que han format part d’ell per tal d’agrair-los el treball realitzat en els quatre anys de durada. En l’acte van estar presents els vint-i-u xiquets i xiquetes que formen aquest part d’aquest Consell en representació dels diferents centres escolars així com també els pares i mares dels protagonistes.

En les intervencions, l’Alcalde d’Alaquàs va voler agrair la tasca desenvolupada pel grup de xiquets i xiquetes així com l’interés mostrat per cadascun d’ells en la contribució d’una ciutat millor i va destacar que les aportacions i suggeriments del Consell han servit per millorar els diferents projectes municipals i per adaptar-los a les necessitats de la seua ciutadania. Els representants van valorar aquest iniciativa de forma molt positiva i han animat a la resta d’escolars d’Alaquàs a participar per tal d’intervindre en els assumptes municipals.

En els quatre anys de funcionament d’aquest Consell, l’Ajuntament d’Alaquàs s’ha fet ressò de les preocupacions dels seus representants, materialitzant-les en l’execució de diferents projectes i en la millora de les seues actuacions, tal i com ha proposat el Consell de Xiquets i Xiquetes.

L’actual Consell ha participat activament en el treball de camp realitzat en diferents parcs, carrers, places i anàlisi de gronxadors. La seua opinió ha sigut clau també en diversos projectes urbanístics relacionats amb la millora de carrers, medi ambient i horts ubans. Han participat en actes emblemàtics i importants d’Alaquàs com l’Aniversari del Castell, el Pregó de Nadal, la Cavalcada de Reis Mags i els acolliments civils. Han format part de celebarcions com el Dia Internacional dels Drets de la Infància, la Campanya de coeducació i joc i joguet inclusiu, el Pla d’Infància, de Mobilitat, Mediambiental… A més, per primera vegada, Alaquàs compta amb dos membres en el Consell de la Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana.

El Consell de Xiquets i Xiquetes va nàixer a Alaquàs fa 20 anys amb l’objectiu de possibilitar que les xiquetes i els xiquets pogueren participar i intervindre en els assumptes municipals aportant propostes per a la construcció i la millora de la ciutat.

Des que es va crear, el Consell ha informat i assessorat l’Ajuntament d’Alaquàs sobre els problemes específics de la infància, realitzant, així, les seues propostes d’actuació i plantejant solucions als problemes que puguen donar-se, tot fomentant entre els menors els valors de democràcia, tolerància, respecte i acceptació de la diversitat cultural. Des d’aleshores s’han convocat 6 eleccioes i un total de 126 xiquetes i xiquets han format part dels diferents Consells.

Des de l’Ajuntament d’Alaquàs, conscients dels drets a la llibertat d’expressió i a la participació que s’arrepleguen en la Convenció Internacional dels Drets del Xiquets i Xiquetes de les Nacions Unides, ha volgut materialitzar aquests drets amb l’objectiu de que els infants tinguen veu pròpia en els assumptes municipals que els afecten.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià      

Comenta la notícia