Comença una nova fase del projecte ‘Canya a la Canya’ en Albalat de la Ribera

Albalat de la Ribera ha acollit la presentació d’una nova fase del projecte de restauració ecològica del riu Xúquer ‘Canya a la Canya’.

Els treballs tenen com a objectiu aconseguir la reducció de l’impacte de les inundacions d’alta probabilitat a la conca baixa del Xúquer.

A la presentació de les noves actuacions han assistit l’alcalde d’Albalat de la Ribera, José Antonio Roig; el president del Consorci de la Ribera, Josep Mur, la presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Paqui Monparler i la presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, Manoli Egea.

Amb un pressupost de vora quatre milions d’euros, la nova fase de ‘Canya a la Canya’ contempla diversos objectius específics. Des de la lluita contra l’impacte de les espècies invasores fins a l’estabilització dels marges del riu. Passant per la millora de la continuïtat longitudinal del riu amb l’eliminació d’elements obstructius, així com de la continuïtat transversal mitjançant la creació de zones d’amortiment i laminació. També la recuperació de l’espai fluvial i la millora de les infraestructures de la conca baixa del Xúquer.

Els treballs comptaran amb la supervisió de quatre equips de treball, que eliminaran al voltant de 20.000 metres quadrats de canya i repoblaran els marges del riu amb vegetació autòctona.

Així, esta nova fase del projecte ‘Canya la Canya’, impulsat pel Consorci de la Ribera i la Fundació LIMNE, i que compta amb finançament europeu, s’unirà a les actuacions ja realitzades en el riu per crear un corredor verd de 75 quilòmetres des de Sumacàrcer fins a Cullera.

Des de les organitzacions i institucions implicades, assenyalen la importància de mirar el Xúquer de cara i deixar de donar l’esquena a este paratge que és de totes i tots. En definitiva, aconseguir una dinamització territorial dels nostres municipis amb el riu com a element vertebrador.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.