Comencen les formacions de mobilitat sostenible i educació viària en els municipis de la comarca de l’Horta Sud

L’alumnat dels col·legis d’Aldaia han sigut els primers a rebre aquesta formació, en la qual ha assistit el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, José Cabanes.

La Mancomunitat de l’Horta Sud, ahir, va començar amb les formacions de mobilitat sostenible i educació viària destinades a l’alumnat de sisé de primària, que tindran lloc en els municipis de tota la comarca. 

El president de l’entitat supramunicipal, José Cabanes, va acudir a la inauguració que va tindre lloc en el Teatre del Mercat d’Aldaia. Primer municipi que les ha acollides. Al seu costat van estar l’alcalde de la localitat, Guillermo Luján; la regidora d’Educació, Laura Moruno, i l’assessor de mobilitat de Movea Consulting, Juan Bueno. 

El curs impartit va ser molt ben rebut pels més de cinquanta joves d’Aldaia. S’hi va incidir en la nova normativa dels patinets elèctrics, que va entrar en vigor el mes de gener d’enguany. Un transport cada vegada més utilitzat, però amb un gran desconeixement pel que fa a la normativa que el regula. 

Aquests cursos es troben dins del projecte ‘Serà 2030

Aquests cursos es troben dins del projecte ‘Serà 2030’. Que aposta fermament pels Objectius de Desenvolupament Sostenible i els del departament de Programes i Projectes Europeus de la Mancomunitat de l’Horta Sud.

Així, una de les accions fonamentals és centrar-se en la mobilitat sostenible, vinculada indirectament amb l’ODS 7 “Energia no contaminant” i directament amb l’11, “Ciutats i Comunitats Sostenibles”.

Des de la Mancomunitat de l’Horta Sud considerem molt important fer aquest tipus de pedagogia. Seguim la línia de la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre. Per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació i el Reial decret 157/2022, d’1 de març. Que estableix l’ordenació i els ensenyaments mínims de l’educació primària, en què es fixa l’obligatorietat de fer formació viària d’algun tipus en els centres escolars.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.