Compromís Alzira aposta per la cultura com a ferramenta de transformació social i de creació de riquesa

El diputat i candidat de Compromís a les Corts Valencianes per València, Ferran Barberà, el candidat de Compromís a l’Alcaldia d’Alzira, Alfons Domínguez, i la candidata de la llista d’Alzira, Cristina Soler. Han presentat les propostes que Compromís porta al seu programa electoral en matèria de cultura. També ha estat present l’actual regidor de Cultura, Alfred Aranda, que ha repassant les polítiques culturals impulsades per Compromís a l’Ajuntament d’Alzira

“Considerem la cultura com un eix de transformació de la societat.

Ferran Barberà ha comentat que: “Considerem la cultura com un eix de transformació de la societat. Per això tenim propostes en diverses vessants. La primera és que la cultura és generadora d’ocupació. Per tant, treballarem en una nova estratègia per a impulsar la cultura com a  motor productiu. I una altra és l’aposta per la nostra cultura tradicional, la cultura festiva, la cultura popular i molt vinculada al valencià, la nostra llengua. Per això volem convertir-la en un eix prioritari d’actuació en les diferents propostes artístiques.

En l’àmbit local, Alfons Domínguez i Cristina Soler, han desgranat les propostes per a impulsar la cultura a Alzira. A continuació, indiquem les més destacades:

Impulsarem un Pla Estratègic de Cultura per tal d’establir un full de ruta municipal que  recollisca totes les necessitats. I planificar les actuacions amb la participació del  teixit cultural local.

Potenciarem el diàleg i col·laboració amb el teixit associatiu cultural de la ciutat amb la creació d’un consell assessor de cultura.

Potenciarem noves formes de difusió de l’oferta cultural en la nostra ciutat. Complementàries a les actuals perquè arribe a tots els veïns i veïnes. Com són les pantalles fixes i mòbils en la Casa de la Cultura, en el transport i en diferents espais de la ciutat.

Donarem suport als projectes culturals adreçats a la gent gran que es duguen a terme en Centres d’Activitats per a Majors o en centres residencials. No només per a espectacles teatrals sinó també a altres arts com la música, la cançó, la poesia o el ball… En col·laboració amb altres entitats de la ciutat, amb escoles i instituts o a nous artistes interessants en donar a conéixer les seues creacions.

Impulsarem la descentralització de la cultura en els barris de la ciutat. Per dur als barris l’activitat cultural que anime i done cohesió entre els seus veïns.

Establirem una política de diàleg constant amb aquelles entitats vinculades a la  recuperació patrimonial. La cultura popular i les festes per tal d’unir esforços en la  seua promoció i difusió.

Continuarem i potenciarem el projecte d’Art al Carrer i les diferents arts escèniques, musicals i arts plàstiques que conflueixen en ell.

Consolidarem i promourem el Nanofest com espectacle familiar i infantil de referència la comarca.

Continuarem en la promoció de Somriu als parcs per difondre la cultura als espais públics de tots els barris de la ciutat. Inclosos els barris més perifèrics com Les Barraques o la Barraca d’Aigües Vives.

Promourem que els artistes amateurs de la nostra ciutat tinguen en els espais municipals un lloc on exhibir les seues creacions. Promovent així la seua realització professional futura i apropant la cultura a la ciutadania.

Promourem tallers d’oci creatiu i sostenible, en col·laboració amb associacions culturals d’Alzira. 

Promourem activitats intergeneracionals, per tal de posar en relació a joves i grans. Amb la finalitat d’aprendre els uns dels altres en pro de l’ajuda mútua. De manera que joves i grans comparteixen coneixement, consell, conversa… envers diferents aspectes (professions, temes socials, de parella, culinaris, aficions, de costums antigues i modernes, etc…)

Impulsarem activitats culturals a l’aire lliure, com cinema a l’aire lliure als barris.

Promourem activitats interculturals (de cuina, de costura, de costums…) als barris.

Potenciarem la visibilització i presència d’expressions culturals i de llibres de dones i en valencià.

Continuarem potenciant les nostres festes, i potenciarem i donarem suport a les iniciatives que vagen destinades a la promoció  de les nostres festes i tradicions. Cercant la col·laboració amb altres institucions.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.