Compromís celebra el seu 40 aniversari a Alzira amb motiu del 25 d’abril

Compromís Alzira celebra 40 anys de valencianisme polític a l’ajuntament de la localitat.

Amb motiu del 25 d’abril, l’organització va reunir a la Casa de la Cultura històrics de la seua fundació a Alzira. Així com regidors i regidores de l’actual govern municipal i representants del senat i de les Corts.

L’esdeveniment, baix el lema “40 anys fent poble i país”, va arrancar amb una actuació de la Rondalla ‘Mai toquem bé’. Seguida d’una taula redona en què participaren Toni Murillo, Lluis Andrés, Carles Aranda, Xavi Pérez, Leticia Piquer i l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez.

L’ex-regidor Alfred Aranda, organitzador de l’acte, insistia en l’alegria amb què commemoren 40 anys. Des que per primera vegada un partit nacionalista entrà en l’Ajuntament d’Alzira, primer com a oposició i, des de fa nou anys, en alcaldia. 

El plat fort va arribar amb el lliurament de l’11é Guardó Murta a Toni Murillo, primer regidor a Alzira quan el partit s’anomenava Unitat del Poble Valencià. Murillo assegurava sentir satisfacció pel reconeixement dels seus companys i companyes i celebrava el creixement de l’organització.

L’esdeveniment va comptar també amb projeccions que repassaven les fites d’estos 40 anys, així com els parlaments de Vicent Martínez, coordinador del col·lectiu d’Alzira i Àgueda Micó, portaveu de Compromís al Congrés.

La jornada tenia també per objectiu fer balanç de tot allò aconseguit des que l’organització va entrar en l’ajuntament d’Alzira. Alfons Domínguez, Alcalde d’Alzira, subratllava les polítiques valencianistes i socials que han guiat l’acció de Compromís des de la seua fundació.

La celebració del 40 aniversari continuarà amb la inauguració el 29 d’abril d’una exposició que recull una selecció d’imatges i esdeveniments realitzats pel col·lectiu d’Alzira en les onze legislatures.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.