Compromís Horta Sud demana el bus nocturn a tota l’àrea metropolitana com ha fet a Mislata

Compromís Horta Sud demana a la Conselleria d’infraestructures que implante el bus nocturn a tota l’àrea metropolitana com ha fet a Mislata.

Pau Alabajos “Si hi ha una circumstància que defineix la comarca de l’Horta Sud és la manca de connexió entre els seus municipis i la insuficient xarxa amb la ciutat. Ara ens assabentem per premsa que des de la Conselleria s’ha plantejat una solució exclusivament per a Mislata, una població que a més té dues parades de metro.”

Des de Compromís Horta Sud han mostrat la seua sorpresa per la nova iniciativa “a la carta” que des de la Conselleria d’Infraestructura i Territori s’ha posat en marxa únicament per al municipi de Mislata, l’alcalde del qual és el president provincial del PSOE. El portaveu de Compromís a la comarca, Pau Alabajos, ha explicat que: “Entenem que si les persones de Mislata tenen dret a tindre una connexió nocturna i directa amb la ciutat també la tenen les persones de la resta de pobles. La mobilitat de la comarca i de l’àrea metropolitana és una cosa massa seriosa per a utilitzar-la de manera partidista i oblidant les persones en benefici d’un partit.”

Els regidors de Compromís a l’Horta Sud han incidit en el fet que alguns pobles, com Catarroja, porten anys reclamant a la Conselleria d’Infraestructura i Territori una millora de la xarxa de transport públic que done servici, també nocturn, a les persones que el necessiten per a moure’s. “A més, ajudarà a promoure la reducció del transport privat en favor del transport col·lectiu, especialment ara, que totes i tots hem de prendre consciència per fer front al canvi climàtic”, han remarcat. 

Per a Compromís als problemes de rodalies que pateixen els usuaris de transport públic d’algunes poblacions de l’Horta Sud, també es poden sumar la manca d’una xarxa que planifique la mobilitat comarcal de manera global, donant resposta a totes les necessitats. “L’any 2021 es va incorporar un autobús que fa el trajecte des d’Albal a Paiporta, amb parades a Catarroja, Massanassa, Alfafar i Benetússer, però lluny de ser una solució, els veïns i veïnes d’aquests pobles han de viatjar fins a Paiporta (el trajecte de 14 quilòmetres té una durada d’1 hora) i després agafar el metro, dos mitjans de transport per arribar a la ciutat. Això no és cap solució seriosa”.

En el mateix sentit, des de Compromís Horta Sud, han exigit a la Conselleria que faça públic el Pla de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana, que està finalitzat des de fa un any i que no ha sigut presentat als pobles. Compromís ha recordat com: “fa set anys que estem esperant una solució integral que tinga en compte les veïnes i veïns”.

Finalment, des de Compromís Horta Sud volen traslladar a la Conselleria d’Infraestructura i Territori una sèrie d’asseveacions: “portem 5 anys en espera de licitació d’un bus que connecte la nostra comarca, només demanem el mateix acord al que s’ha arribat a Mislata, però fer-lo extensiu a la resta de pobles. Ens sorprèn aquesta notícia després de la paralització de l’altre procés, quan se’ns va dir que no es podia traure una altra licitació legalment. Esperem que Conselleria es prenga seriosament els problemes de mobilitat de la ciutadania de l’àrea metropolitana i que no faça política amb els diners de totes i tots.” 

També han conclòs amb la proposta que els pressupostos de la Generalitat contemplen una partida destinada a que la Conselleria signe un conveni amb l’EMT de València per tal que posen en marxa un servei que no s’està oferint a dia de hui a la comarca.

Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià

Comenta la notícia